Piacon a formatervezési díjas ASUS külső BDXL Blu-ray író

forrás Prim Online, 2011. december 21. 10:22

Az ASUS ma útjára indította SBW-06C2X-U jelzésű külső Blu-ray íróját. Az eszköz akár 128 gigabájtnyi adatot is képes egyetlen Blu-ray lemezre írni. Intelligens írásfelügyeleti megoldásokkal garantálja a jobb adatmentési teljesítményt a 6x sebességű Blu-ray írás közben, és a Magic Cinema technológia is jár hozzá az otthoni teljeskörű Blu-ray 3D multimédiás megoldás biztosításához. A készülék az iF formátumervezési díját is elnyerte innovatív, sokoldalú, esztétikusan megoldásaiért.

Teljeskörű BDXL támogatás
Az SBW-06C2X-U egy külső Blu-ray író, amely az új BDXL formátumot is kezeli. Ez a formátum megnöveli a Blu-ray lemezek korábbi maximális kapacitását, 50 gigabájtról akár 100 gigabájtra egy BD-R(TL) lemezen, vagy 128 gigabájtra egy BD-R(QL) lemezen. Ez utóbbi 27 (egyenként 4,7 gigabájtos) DVD kapacitásának felel meg, vagyis hatalmas mennyiségű adat tárolható így. Talán még szemléletesebb, ha azt mondjuk, hogy egyetlen 128 gigabájtos Blu-ray lemezen akár 1000 percnyi HD video is elfér. Egyetlen lemezen ilyen óriási tárhely azt jelenti, hogy a mentéshez kevesebb idő kell és kisebb helyen elfér, így bátrabban gondoskodhatunk az adatok biztonságáról és hosszú távú védelméről.

Nagyobb sebesség és jobb írási minőség

Az ASUS Turbo Engine technológiát alkalmazó SBW-06C2X-U hatszoros (6x) sebességgel képes írni a Blu-ray lemezeket. Ez azt jelenti, hogy 25 GB adat megírása mindössze 23 percig tart. Az intelligens, automatikus hangolási technológia minden feladathoz a legjobb írási metódust garantálja. Az eredmény: gyakorlatilag nincsenek hibás írások, kevesebbet kell várni és még az energiafogyasztás is csökken. Mindent összevéve tehát BDXL lemezekhez jelenleg az SBW-06C2X-U kínálja a legjobb írási élményt.

Magic Cinema – 3D mozi otthon

Az SBW-06C2X-U mellé adott Magic Cinema technológia lehetővé teszi a fájlok fáradtság nélküli átkonvertálását 3D filmekké, fotókká és (Dolby® Digital és 5.1 csatornás DTS-HD) audioanyagokká. Ha a felhasználó úgy kívánja, a rendszer a meglévő 2D-s és DVD-tartalmat is automatikusan 3D-vé konvertálja. A teljeskörű 3D csomag képességei messze meghaladják a hasonló modellekét; valóban feledhetetlen multimédiás élmény hozható létre vele. A 3D fényképek kezelése pedig már csak hab a tortán, újabb igazolás az ASUS 3D szórakozás iránti elkötelezettsége mellett.

Több operációs rendszer problémamentes támogatása

A felhasználók nyugodtan hátradőlhetnek: az ASUS SBW-06C2X-U számos különböző operációs rendszert támogat, így használható Windowson és Mac OS X alatt is, nem kell külön külső írókat venni az egyes operációs rendszerekhez. Az optikai meghajtók nélkül szállított új ultrabookok trendjéhez igazodva a a külső SBW-06C2X-U kényelmes hozzáférést biztosít a lemezeken lévő tartalomhoz és remek eszközt a személyes adatok elmentéséhez. A készülékkel roppant egyszerűen menthetők az adatok és élvezhetők a különféle multimédiás anyagok – sokféle eszközön és operációs rendszeren.

A 2011-es iF formatervezési díj nyertese
Az ASUS tervezői miniatűr építészeti formákból merítették az ihletet, hogy elkészítsék az elegáns, szögletes vonalakat és egy egyedi fém állványt alkalmazó formatervüket. A sokoldalú állványon vízszintesen és függőlegesen egyaránt elhelyezhető a készülék, ami nem csak kényelmes, de jobban kihasználhatóvá is teszi az értékes íróasztal-felületet. Az SBW-06C2X-U innovatív formatervével, vonzó és intelligens megjelenésével elnyerte az iF 2011-es díját.

Kulcsszavak: ASUS Asus Asustek Blu-ray DVD-RW

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05