iPod Nano Motorola módra? – MotoACTV

Farkas Norman - 2011. október 20.

A Motorola tegnapi rendezvényén a Droid RAZR mellett bemutatásra került a gyártó Android alapú zenelejátszós fitnesz karórája, mely kialakítását tekintve igencsak hajaz az Apple iPod Nanóra.

 

Már július végén lebukott a Motorola újdonsága, viszont akkor még koncepciógyanús volt az eszköz. Tegnap kiderült, hogy nagyon is valóságos kütyüről van szó.

A 46 x 46 x 9,6 milliméteres, 35 grammos Motorola Active lényegében egy zenelejátszóval és rádióval megspékelt sportóra, mely Android rendszert futtat. Az 1,6 hüvelykes, automata fényerő szabályozóval és Gorilla Glass védelemmel ellátott érintőképernyővel szerelt készülék elérhető 8, illetve 16GB belső tárhellyel is. A ketyerében egy 600MHz-es processzor dolgozik, valamint rendelkezik GPS és Bluetooth 4.0 modullal, utóbbinak köszönhetően pedig kényelmesen csatlakoztathatjuk androidos mobilunkhoz. Telefonunkhoz kapcsolva újabb lehetőségek tárháza nyílik meg, például hívásaink fogadására és szöveges üzeneteink megjelenítésére is képessé válik a MotoACTV.

Sport karóra lévén a készülék képes statisztikát készíteni az elégetett kalóriákról, megtett távolságokról, a térképen követett útvonalakról és lényegében mindenről, ami a sporttevékenységgel kapcsolatos. A kapott eredményeket automatikusan feltölti a motoactv.com oldalra, a személyes MOTOACTV fiókunkba.

Azoknak sem kell aggódniuk, akik naphosszat a pályán mozognak, hiszen a kütyü akár 10 órán keresztül képes követni minden lépésünket.

A kisebb tárhellyel megáldott verzió ára cirka 250, a 16GB-os variánsé pedig 300 dollár körül alakul.

Vissza