Magyar szoftver Európa legígéretesebb start-upjai között

forrás Prim Online, 2011. szeptember 16. 08:45

Nemzetközi versenyeken mérkőzik meg Európa legígéretesebbnek ítélt start-up vállalkozásaival a hazai fejlesztésű Mixgar. A berlini székhelyű, HackFwd inkubátorház versenye után, Bécsben, majd Kijevben is bemutatkozik a zenehallgatást forradalmasító szoftver. A magyar csapat a tőkeszerzésen túl lehetőséget kap, hogy a világ élvonalbeli szakembereivel konzultáljon. A berlini eseményen meghívást kaptak Werner Vogels-szel, az Amazon technológiai igazgatójával szervezett VIP találkozóra is.

E héten pénteken érkezik Berlinbe a Mixgar fejlesztő csapata, hogy Európa 12 válogatott start-upjával mérettesse meg magát a HackFwd versenyén. A rendezvény célja, hogy kiválasszák a legnagyobb üzleti potenciállal bíró kezdeti vállalakozást. Köszönhetően a HackFwd támogató szakértelmének, a „kiválasztottak” a program végén nagytőke bevonására kész vállalakozásként törhetnek be az IT piacra.

A tény, hogy egy nemzetközi versenyen beválogattak minket a 12 legjobb startup közé, megerősít minket abban, hogy termékünk a nyugat-európai piac igényeinek kiszolgálására is alkalmas – nyilatkozta Huszár Gerzson, a Mixgar vezetője. A Mixgart fejlesztő Digital Natives célja, hogy a tőkével fedezze szakembereinek költségét és így dedikált csapattal, önálló vállalkozásban fejlessze tovább a terméket. A sorsfordító prezentációról, a szakértőkkel való találkozókról és  a két napos rendezvényről a fejlesztők folyamatosan tudósítanak a Twitteren (@Mixgar) , illetve a Mixgar oldalán.

A berlini megmérettetést újabb kihívás követi. A Bécsben megrendezendő Startup Week 2011-en (2011. 10. 3-7.) 50 kiválasztott termékfejlesztés mutatkozhat be. A konferencia negyedik, TechCrunch Napján kihirdetik a tíz finalistát, akik olyan kockázati tőkebefektetők és üzleti angyalok előtt prezentálhatják terméküket, mint az USA-ban élő média befektető és tanácsadó Várdy Zoltán, Hild Imre vagy a Skype és a Last.fm korábbi befektetői.

A bécsihez hasonló, befektetési célú konferenciára hívták versenyre az európai start-upokat Kijevbe is. Az Investors Day CEE-n (2011. október 25-26.) több ezer jelentkező közül 150 kap lehetőséget, hogy a „startup-ok utcáján” mutatkozzon be innovációjával a szakmai közönségnek, majd 50 prezentálhatja termékét a kockázati tőkebefektetők szűk körének. A szervezők az ötlet, a szakértelem és tőke találkozóhelyeként aposztrofálják az eseményt. 2010-ben 15 milliárd dollár összértékű tőke képviselte magát a rendezvényen, és az idei konferencia is hasonló léptékű befektetőket csábított Ukrajnába; részvevők listájára már feliratkozott az Intel Capital (USA) és a Mangrove (Európa).

 

Mi is az a Mixgar?

http://kutyu.hu/cikk/86609/

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09