Megnyitotta első vidéki fejlesztőközpontját a BalaBit

forrás Prim Online, 2011. július 21. 14:02

Kutatás-fejlesztési központot hozott létre a BalaBit Veszprémben, ahol a Shell Control Box nevű tevékenység-monitorozó termékének speciális moduljait fejlesztik a jövőben.

Az egyedülálló hálózatbiztonsági megoldásairól ismert BalaBit IT Security 2011-ben a fejlesztési erőforrásainak jelentős mértékű bővítésébe kezdett. A vállat az év elején kitűzött 40 százalékos árbevétel- és létszámbővítési terveinek elérése érdekében július közepén megnyitotta első vidéki fejlesztőközpontját, melynek a BalaBit számára szimbolikus jelentőséggel bíró Veszprém ad otthont. A részben uniós K+F forrásból finanszírozott központban hat fő kezdi meg a munkát, akik a kiemelt jogosultságú felhasználók monitorozására szolgáló Shell Control Box termék audit player moduljának fejlesztésén dolgoznak majd. Az itt készülő új funkciók az egyszerűbb, gyorsabb keresést és riportolást, valamint a valós idejű riasztást teszik majd lehetővé a termék felhasználói számára. A veszprémi munkatársak számát év végéig tizenöt főre tervezi növelni a vállalat, a következő években pedig további bővítés várható.

„Az új fejlesztőközpont megnyitását az indokolja, hogy a 2006-ban megjelent Shell Control Box mára a vállalat legjövedelmezőbb termékévé vált, és rendkívül nagy nemzetközi kereslet mutatkozik a mai napig egyedülállónak mondható megoldás iránt. Az elmúlt évben 187 százalékkal nőtt a Shell Control Box értékesítéséből származó árbevétel, amivel már 38 százalékos részesedést tudhat magáénak a termék a vállalat teljes eredményéből.”
- mondta el Györkő Zoltán, a BalaBit üzletfejlesztési igazgatója.

Az új iroda helyszíne nem meglepő, hiszen a  BalaBit rendkívül erős veszprémi kötődéssel rendelkezik. A vállalatot tizenegy évvel ezelőtt gyakorlatilag a veszprémi egyetemen alapították meg, és anno itt, egy kollégiumi szobában született meg a BalaBit első termékének a syslog-ng naplófájlkezelő szoftvernek a nyílt forráskódú verziója is.

„A budapesti munkaerőpiac telítettsége volt az egyik legfőbb oka annak, hogy a fejlesztéseink egy részének vidékre költöztetése mellett döntöttünk. Egy olyan városban mint Veszprém, ahol a kifejezetten erős informatikai felsőoktatás kisebb munkaerő-piaci kereslettel párosul a fejlesztési projektjeink hatékonyabban valósíthatók meg, tovább javítva ezzel a vállalat versenyképességét. Nem titkolt célunk az sem, hogy szorosabbra fűzzük a kapcsolatunkat az egyetemmel, hiszen számos kutatási területen látunk komoly lehetőséget az együttműködésre.”-  zárta mondandóját Györkő Zoltán.

A Shell Control Box-ról

A Shell Control Box (SCB) egy tevékenység-monitorozó berendezés, amely a távoli szerverek, virtuális asztalok és hálózati eszközök hozzáférését ellenőrzi, és a rendszerekhez csatlakozó felhasználók tevékenységét rögzíti. Egyedülálló technológiájával ügyfelei számára lehetővé teszi, hogy még a legmagasabb szintű IT biztonsági és megfelelőségi szabályozásoknak is megfeleljenek. Az SCB 2006-os megjelenésekor új termékkategóriát hozott létre a piacon, melynek továbbra is a BalaBit az úttörje és vezető fejlesztője.
 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Process Solutions: Mit várnak el a gazdasági vezetők és a cégvezetők a könyvelési szolgáltatójuktól?

A technológiai fejlődés és az üzleti környezet változásaival párhuzamosan a cégvezetők, vállalati döntéshozók elvárásai is folyamatosan változnak. Nemcsak a törvényi megfeleltetéssel kapcsolatos kötelezettségek betartását várják el könyvelőiktől, hanem stratégiai partnerséget és technológiai innovációt is.

2024. május 8. 19:41

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Telefonunk tárhelye kihat készülékünk működésére

A technológia fejlődésével egyre nagyobb jelentősége van az okostelefonok tárhelyének. Az egyre jobb minőségű képek és videók, a komplex alkalmazások és az MI megoldások mind egyre inkább csak igénylik a tárhelyet. Ugyan a HONOR eszközei kifejezetten magas tárhellyel érkeznek, mi magunk is tehetünk azért, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőlük.

2024. május 8. 17:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36