A leggyorsabb HP-nyomtató

Napi tízezer oldal

, 2001. június 12. 21:01
A márciusi generációváltás után sem ülnek babérjaikon a Hewlett-Packard nyomtatódivíziójának fejlesztői. Az akkori bejelentésdömpinggel - amely végül is a CeBIT-en csúcsosodott ki - a HP gyakorlatilag teljesen megújította lézernyomtató-palettáját, és a felhasználók majd minden csoportjának a lehető legkorszerűbb lézerprintereket tette elérhetővé.
Márciustól a HP LaserJet 1200-as családdal (amely az 1100-as sorozat utódjaként jelent meg a piacon) már 1200x1200 dpi-s felbontással "kínálták meg" az egyéni felhasználót, az 1220-as jelű hibrid készülékkel a másolási, szkennelési és nyomtatási funkciók tökéletesített megoldását tették elérhetővé, de bemutattak hálózati nyomtatásra alkalmas új modelleket is.

A bővíthetőség felső határát valószínűleg a legtöbb felhasználó távolról sem közelíti meg, a lényeg az, hogy a lehetőség adott - tehát hosszú távra lehet megvásárolni a készülékeket.

Ugyanakkor mutatták be a HP Jetdircet 175x külső nyomtatószervert is, amelyet már felkészítettek az USB-portos nyomtatók csatlakoztatására.

A 2100-as sorozat leváltói, a 2200-as sorozatszámmal jelölt készülékek már kétoldalas nyomtatásra is alkalmasak, a HP LaserJet 4100-as sorozat pedig - amely a korábbi legnagyobb teljesítményű készülékcsalád, a 4050-es utódjaként jelent meg a piacon - havi 150 ezer oldal üzembiztosan tervezhető előállítására képes: percenként 24 oldal, 1200 dpi-s felbontással, páratlan bővíthetőséggel.

A nagy teljesítményű integrált eszközök (nyomtató, fax, másoló, szkenner) új családja a HP LaserJet 3200-as sorozat, amely nyomtatni 1200 dpi-vel, 24 bites színmélységű lapolvasást 600 dpi-vel (mindez szoftveresen 9600 dpi-re növelhető), faxolni 33,6 kbps sebességgel, másolni pedig percenként 9 oldalas sebességgel képes. Ami igazán felhasználóbaráttá teszi az eszközöket, hogy e funkciók szinte mindegyike egy időben is használható - feltéve, hogy fizikai akadálya nincs a szimultán igénybevételnek (például szkennelés közben értelemszerűen nem tudunk faxot küldeni vagy másolni).

Nem véletlen, hogy a HP hét éve folyamatosan a legjobb minősítést kapja a PC Magazin végfelhasználók válaszai alapján összeállított értékelésében.

Legutóbbi bejelentésével a legnagyobb nyomtatási teljesítményt elváró üzleti felhasználók számára is új készülékeket dobott piacra a printerpiac éllovasa: a HP LaserJet 9000-est - amely 50 lap/perces sebességével egyben az eddigi leggyorsabb LaserJet nyomtató - az általános irodai nyomtatáson túl nagy mennyiségű dokumentum sokszorosítására tervezték, például havi számlák nyomtatására. Gyorsasága már az első oldal megjelenítésekor is megmutatkozik, a "felfűtési idő" mindössze 6,6 másodperc, havi terhelhetősége minden eddigi csúcsot megdönt, mivel akár 300 000 oldal előállítására is képes valódi 600 dpi-s felbontással.

A HP-tól megszokott módon az alapmodell mellett hálózati és kétoldalas nyomtatásra alkalmas változat is kapható, mindegyik modell további nagy kapacitású bemeneti és kimeneti egységekkel bővíthető.

A beépített HP ChaiServer webkiszolgálónak köszönhetően a rendszergazda internetes kapcsolat útján bárhonnan kezelheti és ellenőrzése alatt tarthatja a nyomtatót. A HP Web JetAdminnal együttműködő ChaiServer e-mail riasztásokat küld, valós idejű állapotfrissítéseket és diagnosztikát végez, valamint a dinamikus self-help funkciót is képes támogatni. A HP LaserJet 9000 a HP Chai Virtual Machine névre hallgató beépített virtuális gépet is tartalmazza, amely az első ilyen jellegű megoldás az informatikában.

Kulcsszavak: printer HP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59