Panasonic DVD videofelvevő: egyszerre képes felvenni és lejátszani

, 2001. június 1. 12:16
A Panasonic új DVD-RAM termékvonal bevezetéséről számolt be, köztük az új DMR-E20 videofelvevőről, amellyel DVD-lemezekre lehet felvételt készíteni.
Az új készülékben alkalmazott technológia a DVD Forum által jóváhagyott DVD-RAM- és videofelvétel-formátumon alapszik. A DVD-RAM nemcsak audio/video és PC-s alkalmazásokkal kompatibilis, de optikai formátuma remek újraírhatóságot is biztosít, hiszen egy lemezt körülbelül százezerszer lehet újraírni. Az új DVD-videofelvevő 2001. július 1-jén jelenik meg a japán piacon. A külföldi bevezetés 2001 őszére várható, Magyarországon pedig várhatóan ez év végén lesz elérhető, 600 ezer Ft körüli fogyasztói áron.

22,16 Mbps-os adatátviteli sebességének köszönhetően ez az első olyan jellegű készülék, amellyel egyidejűleg lehet felvenni és lejátszani. Ezzel az egyedülálló DVD-RAM szolgáltatással a korábban felvett műsor bármely részlete lejátszható, miközben megy az új műsor felvétele.

A beépített EP-üzemmóddal hosszú videofelvételek készíthetők DVD-RAM (12 óra, ill. 9,4 GB) vagy DVD-R (6 óra, ill. 4,7 GB) lemezekre. A DMR-E20-on keresés, gyors előre- vagy visszacsévélés nélkül azonnal be lehet hozni a kívánt jeleneteket. A készülék a valós idejű VBR (változó adatátviteli sebesség) és Visibility Modulation technológiát egyesítő Hybrid VBR technológiát is tartalmaz. A valós idejű VBR az MPEG2 tömörítés valós idejű vezérlésével fokozza a felvétel hatékonyságát. A Visibility Modulation technológia felvételkészítés közben a leghatékonyabb adatok felhasználásával biztosítja a jó képminőséget.

Az egyszerű kezelhetőség érdekében a Direct Navigator (közvetlen navigálás) funkcióval megjeleníthető a lemezre felvett műsorszámok listája. A listán szereplő műsorszámok valamelyikére mozgatva a kurzort azonnal elindítható a lejátszás. A Playlist Playback funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználó ugyanazzal a távvezérlővel hajtson végre több szerkesztési műveletet, így címeket törölhet vagy menthet, megváltoztathatja a jelenetek sorrendjét, és műsorrészleteket másolhat.

Kulcsszavak: videó Panasonic DVD-RAM

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50