MaxOptix MXDVD-Enterprise Library

Tóth Kristóf, 2001. május 24. 21:13
A nagy kapacitású adattárolási berendezések kifejlesztésében és gyártásában jártas MaxOptix Corporation képviselői a napokban bejelentették, hogy egy olyan új DVD-RAM meghajtókból álló adattároló rendszert dobnak piacra, mely egyszerre akár több terabyte adat tárolására is képes, emellett pedig kiváló adatelérési sebességgel, nagy megbízhatósággal és makulátlan minőséggel rendelkezik.
A fejlesztők szerint az optikai elven működő új adattároló rendszer megabyte-ra levetített költségei körülbelül a különböző kazettákat használó rendszerek költségeinek szintjén vannak, így a rendszer lényegében még költséghatékonynak is nevezhető.

Az új adattároló rendszer kifejlesztésekor a mérnökök rendkívül nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy amennyiben egy cég már kinőtte az általa eredetileg megvásárolt rendszert, akkor viszonylag könnyen megoldható legyen annak a bővítése. A MaxOptix MXDVD-Enterprise Library névre hallgató adattároló rendszer alapkiépítésben 436 darab 9,4 GB-os kapacitású DVD-lemez kezelésére képes a két darab beépített DVD-RAM meghajtó segítségével, de egy kibővített rendszer hatvannégy darab DVD-RAM drive segítségével egyszerre akár 1840 DVD-RAM lemez kezelésére is képes, vagyis a rendszer összkapacitása túlszárnyalhatja akár a 17 terabyte-ot is, ami még a nagyobb vállaltok esetében is elegendő kell hogy legyen. A lemezek cseréje egy újonnan kifejlesztett, villámgyors működésű robotkarra van bízva, melynek segítségével pillanatok alatt megoldható a DVD-lemezek cseréje.

"A legújabb, DVD-RAM alapú adattároló rendszerünk olyan nagy sebességgel és megbízhatósággal rendelkezik, hogy könnyedén felveszi a versenyt a legtöbb középkategóriás kazettás adattároló berendezéssel, és még az ára is rendkívül kedvező" - nyilatkozta Fred Bedard, a MaxOptix cég eladásokért és marketingért felelős alelnöke.

"A legtöbb felhasználáshoz az általunk kifejlesztett DVD-RAM alapú adattároló rendszerek jobb megoldást nyújtanak, mint a mára már egyre inkább elavuló kazettás rendszerek, hiszen sokkal jobb az adatelérési idejük, az alkalmazott adathordozó sokkal megbízhatóbb, és ráadásul a megabyte-re levetített költségek is kedvezőbbek" - tette hozzá Bedard.

A Windows NT, Windows 2000 és Solaris operációs rendszerekkel kompatibilis MaxOptix MXDVD-Enterprise Library rendszer kezdőára 38 100 dollár (11,4 millió Ft).

Kulcsszavak: adattárolás DVD-RAM

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50