Két nap - öt magyar deface-elt honlap

Szalay Dániel, 2001. május 10. 19:35
Tovább tart a crackerek ádáz csatája a webszerverek üzemeltetőivel. Két nap - öt nyilvánossá vált betörés Magyarországon.
Nem pihennek a weblapok defacelésével foglalatoskodók. Az elmúlt hétvégén mintegy 8 magyar weblap lett crackerek áldozata, legalábbis egyelőre ennyiről tudni. Az akkor feltört lapok között olyan is akadt, amely állami szerv tulajdona.

A kiberháború legújabb, szerdai-csütörtöki epizódjába 5 hazai weblap került bele. Május 8-án a hardver-szoftver ügyekkel foglalkozó, havi 15000 látogatót regisztráló www.station.hu lapján egy kolduló hajléktalan fényképét helyezték el, felette az alábbi ironikus szöveggel: "Ennek a gépnek a rootja mindent megtett, hogy ne lehessen megtörni a gépet... Gratulálunk neki :) Pubi: aztan nehogy igy jarj ezekutan :))) " - írta a deface akciót végrehajtó HNC & Wh33I Group.

8-án megtörték továbbá a www.suzukiasz.hu, a hatvani Bajza József Gimnázium www.bajza.hu címen elérhető honlapját és az www.amerecon-int.hu weblapot. Ez utóbbi lapokat egyazon csoport, a JNB törte fel. Mindegyik webkiszolgálóra a következő üzenetet helyezték el".:Hacked by JNB:. JNB2001@Mail.com"

Május 9-én a sokat sejtető www.emagyarorszag.hu lapját cserélték le az alábbi szövegre: ":: th|z s|te |z hax0r3d by red hax0rz ::". Érdekesség, hogy a domainregisztrációkat nyilvántartó whois adatbázis alapján a lap tulajdonosa egy várdai magánember, vagyis nem az épülő kormányzati portálról van szó.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59