Az ABB több mint 1300 robotot szállít a Volvo Carsnak

forrás: Prím Online, 2024. február 5. 17:36

Az ABB bejelentette, hogy megerősíti a Volvo Cars-zal régóta fennálló partnerségét, amelynek keretében több mint 1300 robotot és funkcionális csomagot szállít az elektromos járművek következő generációjának gyártásához. Ezzel támogatja a svéd autógyártót ambiciózus fenntarthatósági céljainak elérésében. 

 

• Az ABB több mint 1300 robotot, köztük funkcionális csomagokat szállít a Volvo Carsnak az elektromos járművek következő generációjához  

• Az ABB új, energiahatékony nagyméretű robotjai és OmniCoreTM vezérlőcsaládja segít a Volvo Carsnak, hogy akár 20 százalékos energiamegtakarítást érjen el, és teljesítse ambiciózus fenntarthatósági céljait  

• A telepítés és üzembe helyezés 2024-ben kezdődik a Volvo Cars svédországi Torslandában, illetve a kínai Daqingban található üzemeiben   

 

„Az autóipar történelmi léptékű átalakulása, amelyet az elektromos járművek iránti növekvő fogyasztói kereslet és a fenntarthatóbb működés iránti igény hajt, új lehetőségeket és kihívásokat is teremt a globális gyártók számára” – mondta Marc Segura, az ABB Robotika vezetője. „Partnerünk, a Volvo Cars legújabb kötelezettségvállalása jól mutatja, hogy közös célunk a fenntarthatóbb gyártás megvalósítása. Új, energiatakarékos, nagyméretű robotcsaládunk, valamint az OmniCore vezérlőink segítségével akár 20 százalékos energiamegtakarítás is elérhető a világszerte működő telephelyeken."

 

 

Ez a megállapodás különböző gyártási feladatokat lefedő funkcionális csomagokat tartalmaz, a ponthegesztéstől, a szegecseléstől és adagolástól kezdve a folyatófúrásig és az ultrahangos hegesztési ellenőrzésig. Mindegyik csomag használatra kész, az ügyfél által kipróbált hardver, szoftver és szolgáltatások kombinációja, és a Volvo Cars svédországi Torslandában, valamint a kínai Daqingban található létesítményeiben telepítik őket. A hardver- és működési csomagok mellett az ABB legújabb OmniCore robotvezérlői is hozzájárulnak ahhoz, hogy a létesítményekben akár 20 százalékos energiamegtakarítás legyen elérhető a rendkívül hatékony teljesítményelektronikának és a roboton belüli rekuperációs fékezésnek köszönhetően. 

 

Az ABB a RobotStudio tervező és programozó szoftverplatform segítségével garantálja a zökkenőmentes termelést a robotok telepítésekor, melynek köszönhetően a telepítés előtt lehetőség van a robotok megjelenítésére és optimalizálására is. A szükséges automatizálási rendszerek virtuális térben történő fejlesztésével és validálásával a Volvo Cars és az ABB olyan megoldásokat hoz létre, amelyeket csak egyszer kell megtervezni, de többször lehet alkalmazni.  

 

 

A Volvo Cars és az ABB együttműködésében hosszú múltra tekintenek vissza azok a közös fejlesztések, amelyek célja, hogy hatékonyabbá tegyék az autógyártást, és folyamatosan fejlesszék az autóiparban alkalmazott ipari robotok képességeit. A legújabb projekt keretében a két vállalat a következő néhány évben tovább folytatja a közös munkát, és az első telepítések várhatóan 2024 elején kezdődnek meg. Ez a legújabb az ABB azon megoldásainak sorában, amelyek célja, hogy segítsék a globális autóipart a nagyra törő fenntarthatósági célok elérésében és az elektromos járműgyártásra való átállásban.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36