HONOR: Az olyan hajlítható készülékek, mint a Magic V2 az okostelefonok jövője

forrás: Prím Online, 2023. november 29. 17:34

Abu-Dzabiban, a Fortune Global Forum 2023-on Dr. Ray Guo, a HONOR marketingigazgatója beszélt az okos készülékek jövőjéről. Egyéb vállalati vezetőkkel tárgyalta az intelligens világ jövőképét, kitérve a hajlítható eszközök népszerűségére, a mesterséges intelligenciára és a szemkímélő technológiákra – amikben mind úttörő a vállalat.

„Az üzleti világ izgalmas új korba lép, ahol a technológia központi szerepet játszik. Úgy véljük, hogy az emberközpontú innovációk új lehetőségeket kínálnak majd az okoseszközök következő generációjánál” – fejtette ki Dr. Ray Guo. „A hajlítható okostelefonok hamarosan elterjednek, a készülékeken lévő mesterséges intelligencia teljesen új világot nyit, míg az emberközpontú technológiák, mint a szemkímélő kijelzők még jobb élményeket biztosítanak. Szerintünk erre tartanak az okoseszközök.  

 

kép: Fortune

 

Fordulóponthoz érkezünk: előre törhetnek a hajlítható okostelefonok

 

A Counterpoint Research kutatása rávilágított arra, hogy Kínában a csúcskategóriás telefonok felhasználóinak 64%-a készen áll arra, hogy hajlítható készülékre váltson: például a HONOR saját, hamarosan Magyarországon is megjelenő Magic V2 modelljére. Az adatok alapján közel állhatunk a fordulóponthoz: lassan előtérbe kerülhetnek az ilyen jellegű készülékek. A konferencián egyébként úgy fogalmaztak, hogy a hajlítható eszközök olyanok lehetnek az okostelefonos ipar számára, mint az elektromos autók az autóiparnak.

 

Régebben a hordozhatóság, a strapabíróság és az akkumulátorok üzemideje jelentett komoly akadályt a hajlítható készülékek népszerűségében. A HONOR Magic V2 azonban legalább 400 ezer hajlítást kibír, remek a strapabírósága, és szilícium-szén akkumulátortechnológiája garantálja az egész napos használatot.

 

A fogyasztókat érintő legfontosabb kérdések megoldását követően a HONOR jelentős mérföldkövet ért el: 1 millió hajlítható okostelefont gyártott le gyáraiban. A Magic V2 jelenleg a legjobban fogyó ilyen készülék Kínában, az egyre terjeszkedő piac 25%-át képezve úgy, hogy csupán egy modellről van szó – írja az Omdia piacelemző cég.   

 

Az egyre nagyobb volumenű gyártással a HONOR a teljes ipari ellátási láncot előmozdítja. Az 1 millós mérföldkő arra is rávilágít, hogy közeledik az ellátási lánc a tömeggyártáshoz, amikor a folyamatok már automatizáltabbak és hatékonyabbak. Ez a teljes iparágnak segít, hozzájárulva az ellátási lánccal kapcsolatos bizalomhoz, ezzel bíztatva más márkákat is arra, hogy lépjenek be a hajlítható készülékek világába. Ezzel idővel az eszközök még megfizethetőbb áron érkezhetnek a piacra.

 

Bemutatkozik a HONOR dedikált szemkímélő labora

 

Az emberközpontú technológiai innováció is a fórum kiemelt témája volt, Dr. Ray Guo pedig kitért arra, hogy ez azt jelenti: azonosítják a felhasználók valódi problémáit, majd megoldják azokat.

 

A kutatások szerint világszerte legalább 2,2 milliárd ember látássérült, ebből 1 milliárdnál pedig ez megelőzhető lett volna. A HONOR ezért kiemelt prioritásúvá tette a szemkímélő kijelzőtechnológiát, amit az is igazol, hogy több mint 140 millió dollárt fektetett az erre vonatkozó kutatás-fejlesztésbe, több mint 500 szabadalmat fejlesztve ki. A HONOR nemrég pedig egy dedikált szemkímélő labort hozott létre, hogy elmélyítse szakértelmét.

 

A befektetés gyümölcsei az olyan innovatív funkciók, mint a 3840Hz-es PWM fénytompító technológia, vagy a természetes fényt szimuláló fényerőváltás. Ráadásul más márkák is átveszik ezeket: a magasfrekvenciájú fénytompítást követően 12 másik brand is átemelte a technológiát, ma pedig Kínában az okostelefonok több mint 90%-a rendelkezik ilyen funkcióval.

 

Fókuszban a mesterséges intelligencia

 

Jelenleg a mesterséges intelligencia az egyik legnépszerűbb téma, a HONOR pedig évek óta fektet a technológiába. A szándékalapú MI szolgáltatásokkal platformszintű MI-vel javítja a felhasználók élményét. Az októberi Snapdragon Summiton az is kiderült, hogy a HONOR Magic6-nak beépített nyelvi modellje lesz, amit a Snapdragon 8 Gen 3 mobil platform hajt majd. A HONOR a hibrid MI modellben hisz, kihasználva a készüléken lévő mesterséges intelligenciát a személyre szabott tartalmakhoz és szolgáltatásokhoz, közben garantálva azt, hogy biztonságban legyenek a felhasználók adatai.

 

Három éves a HONOR

 

A HONOR harmadik évfordulóját ünnepli, jelentős szerepe a Fortune Global Forumon pedig rávilágít arra, hogy miként vált a cég nemzetközi prémium márkává, és miként lett a hajlítható telefonok innovációjának és a szemkímélő technológiának az úttörője.

 

A felmérések szerint ez az innováció ráadásul kifizetődő. Európában a HONOR volt az egyetlen a Top 5 márka közül, amely az elmúlt negyedévben éves szinten fejlődést produkált. Az elmúlt időszak gazdasági nehézségei az okostelefonos iparnak is komoly kihívást jelentettek, azonban a HONOR ennek ellenére jelentős növekedésnek nézhetett elébe Európában is. Ez a fejlemény annak fényében még jobban kitűnik, ha figyelembe vesszük, hogy általánosságban csökkent az okostelefonok eladása. Kínában ezen túl a HONOR mind a hajlítható készülékek piacán, mind az általános okostelefonok részesedésében uralta a piacot.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38