A Verizon felpezsdíti a smartphone piacot

Tóth Kristóf, 2001. március 3. 22:38
Új szolgáltatás bukkan fel a következő generációs smartphone készülékek felhasználói számára az Egyesült Államokban, hála a Verizon Wireless közeljövőben megjelenő termékének. Az új konstrukció a Palm-OS operációs rendszeren alapuló webböngészésre alkalmas PDA (personal digital assistant) készülékek tulajdonságait fogja ötvözni a mobiltelefonok hálózati kapcsolódási lehetőségeivel.
Várhatóan március ötödikétől kerül piacra a Kyocera 6035 márkanévvel ellátott mindentudó mobil információ-központ. A vezeték nélküli internet-hozzáférés mellett az eszközön gond nélkül futnak Palm-OS kompatibilis alkalmazások: Palm Electronic Organizer, e-mail küldés-fogadás, digitális fotókezelés, online adatátvitel, játékok, térképes programok, internetes könyvek, jegyzettömb és szövegszerkesztő alkalmazások.

A Kyocera Wireless Corp. a 6035-ös smartphone prototípusát a múlt év novemberében készítette el. A készülék támogatja a CDMA (code division multiple access) digitális PCS, a vezeték nélküli digitális és analóg CDMA szabványokat is. Kezeli továbbá a SSL (secure socket layer) kódolást használó HTML böngészőket. Vezeték nélküli adat- és faxmodemként is használható személyi számítógépekhez, ha csatlakoztatjuk a töltőkábel, esetleg soros kábel segítségével.

A billentyűzet felnyitásakor a Palm programindítóval találkozunk, kibővített "Smart Keys" gombsor segít a cím- és dátumjegyzék, jegyzettömb és napi teendők gyors elérésére. A HotSync technológia segítségével infravörös eszközökhöz is könnyen kapcsolódhatunk. Az 5,6x2,6 inch méretű készülék ára várhatóan 499 USD körül fog mozogni, a gyártó pedig egyéves garanciát vállal.

"Ügyfeleink igényeit a legmesszebbmenőkig ki fogja elégíteni a kényelem és használhatóság területén. A Kyocera 6035 egy mindentudó PDA és egy mobiltelefon ötvözete, méreteinek köszönhetően könnyedén elfér egy ing vagy kabát zsebében" - állítja Gary Shulman, a Verizon Wireless vezeték nélküli adat- és internetdivíziójának elnöke.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36