Termékkiegészítők fogyatékkal élőknek

forrás: Prím Online, 2023. augusztus 17. 16:13

Az LG Electronics (LG) a 2023-as IFA szakkiállításon mutatja be új termékkiegészítő-készletét, a Universal UP Kitet. Az LG Universal UP Kit innovatív, univerzális formatervezésű és újrahasznosított anyagokból készült háztartásigép-kiegészítőkből áll, amelyek megkönnyítik a testi fogyatékkal élő felhasználók számára a háztartási gépek használatát. 

A felhasználók könnyen felszerelhetik a készletben található kiegészítőket a meglévő LG készülékeikre, így anélkül válik kényelmesebbé a használatuk, hogy egy újabb modellre kellene lecserélniük azokat. Az új kiegészítőcsomag jó példája annak, hogy miként képzeli el az LG a befogadóbb és fenntarthatóbb jövőt.

 

Az új termékkiegészítő-készlet az LG környezettudatos és bárki által használható termékekre fókuszáló ESG-kezdeményezésének legújabb fontos eleme. A vállalat e vízió jegyében tavaly már egy minimalista formatervezésű készülékcsaládot is bemutatott, amely az LG elkötelezettségét is bizonyította a fenntarthatóbb gyártás felé: a termékeket ugyanis kevesebb alkatrész felhasználásával, valamint az újrahasznosított anyagok mennyiségének növelésével alkották meg.

 

 

A Universal UP Kitet az LG a vállalat fogyatékkal élők szempontjait képviselő független tanácsadó testületének segítségével hozta létre, amelynek tagjai maguk is olyan egészségügyi problémákkal küzdenek, mint a hallás- vagy látáskárosodás, illetve valamilyen központi idegrendszeri sérülés. A tanács tagjai a fejlesztési folyamat során megosztották meglátásaikat, tapasztalataikat és a különböző háztartási készülékek használata során megélt kihívásokat. Az LG összegyűjtötte, kategorizálta és elemezte az egyéni visszajelzéseket, és ezek alapján alakította ki a Universal UP Kit tervezésének elveit, valamint a jövőbeli akadálymentesítésre fókuszáló projektjeinek irányvonalait.

 

A közös munkának köszönhetően olyan segédeszközöket alkothatott meg az LG, amelyek újrahasznosított műanyagból készültek – a gyártási folyamat során így a vállalat egyrészt takarékosan bánik az erőforrásokkal, másrészt minimalizálja a hulladéktermelést, ami a cég átfogó ESG-menedzsment stratégiájának egyik alappillére.

 

A hamarosan az IFA-n debütáló LG Universal UP Kit újító, alaposan átgondolt megoldásokat tartalmaz, amelyek az LG háztartási készülékek széles spektrumával kompatibilisek, beleértve a hűtőszekrényeket, a CordZero porszívót, a Styler ruhaápoló készülékeket, a mosogatógépeket, a víztisztítókat, a mosógépeket és a szárítógépeket.

 

 

A Universal UP Easy Handle Kitben az LG mosógépek ajtajához és mosószeradagoló fiókjához tartozó levehető fogantyúk kaptak helyet. Ezeket a kiegészítőket úgy tervezték meg, hogy megkönnyítsék a mosógép eredetileg süllyesztett fogantyúinak megfogását azok számára, akiknek károsodottak, illetve gyengébbek a finommotoros készségeik vagy a csuklójuk. A készlet kontrasztos színekben is elérhető, ami kifejezetten a látási nehézségekkel, például tompalátással küzdőknek jelent segítséget.

 

A Universal UP portfólió másik segédkészlete, az Assistant Kit egy olyan, utólag felszerelhető kerekes támaszték, amely megváltoztatja az LG CordZero rúdporszívó súlyelosztását, ezzel pedig jobb irányíthatóságot és manőverezhetőséget tesz lehetővé. Az LG Stylerhez kifejlesztett Easy Hanger Kit egy kör alakú fogantyúval felszerelt hosszú nyél, amellyel a kerekesszékesek is könnyen felakaszthatják ruhaápoló készülék mozgó fogasára a ruhadarabokat. A hűtők akadálymentes használatát szolgálja egyrészt a Rotate Shelf Kit, amely a készülék polcaihoz való hozzáférést könnyíti meg, illetve az Easy Nozzle Kit, amelyet a víztisztítóhoz csatlakoztatva kényelmesen beállítható a kifolyócső magassága és távolsága. A víztisztító a látássérültek számára Braille-írással ellátott szilikonborítással is kiegészíthető.

 

„A Universal UP Kit célja, hogy a maradandó egészségügyi problémákkal élők számára megkönnyítse háztartási készülékeink használatát. A mindennapok kihívásaira valós felhasználók tapasztalatait figyelembe véve kerestük meg a válaszokat” – mondta Lyu Jae-cheol, az LG háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. „A Universal UP Kit révén biztosítjuk, hogy életkortól és egészségi állapottól függetlenül minden LG készüléktulajdonos kényelmes felhasználói élményben részesüljön.”

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Digitális gyermekvédelmi konferenciát szervezett az NMHH és az ELTE

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé, hogy a bántalmazás önkéntes bejelentése és a monitorozási kötelezettség közösen segítse a gyermekek védelmét az online térben. Többek között ez is elhangzott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) támogatásával, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar által a gyermekek online bántalmazása elleni védekezésről szervezett konferencián.

2024. május 15. 19:31

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A világ 600 legjobb fiatal egyeteme közé került a Széchenyi-egyetem

Az 501–600. helyen szerepel a győri Széchenyi István Egyetem azon a ranglistán, amelyet a Times Higher Education (THE) május 14-én tett közzé a világ legjobb fiatal egyetemeiről. Az intézmény újabb sikere mögött erősödő kutatási teljesítménye, valamint szoros ipari és nemzetközi kapcsolatai állnak.

2024. május 15. 14:33

A FŐTAXI a Formula 1 Magyar Nagydíj hivatalos szállítópartnere

2024-ben immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt-vel kötött megállapodás értelmében a július 21-én tartandó viadal hivatalos és kizárólagos személyszállító partnere a legnagyobb múltú hazai taxitársaság, a FŐTAXI lesz. A megállapodás célja, hogy a látogatók és a partnerek egyszerűen és biztonságosan jussanak el a Hungaroringre és haza. 

2024. május 15. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38