Kutatás-fejlesztési leányvállalatot alapított az LG Vietnámban

forrás: Prím Online, 2023. március 16. 18:26

Hivatalosan is kutatás-fejlesztési leányvállalattá vált az LG Electronics (LG) vietnámi K+F központja: a döntés célja, hogy megerősítse az LG elektromos járművekkel foglalkozó, gyors növekedést felmutató üzletágát. 

A vietnámi székhelyű kutatás-fejlesztési leányvállalat feladata az LG mobilitási üzletágának egyik fő fókuszpontját jelentő fedélzeti infotainment (IVI) rendszerekhez tartozó szoftverek fejlesztése és ellenőrzése lesz. Az IVI-rendszerek a jövő mobilitásának kulcsfontosságú technológiájának számítanak: a telematikai és az audio-, video- és navigációs (AVN) megoldások mellett számos, a vezetéshez kapcsolódó információs és szórakoztató funkciót biztosítanak.

 

A Strategic Analytics piackutató cég szerint 2022 harmadik negyedéve óta 23 százalékos súlyával az LG vezeti az IVI-rendszerek globális piacát, mindemellett a vállalat immár két egymást követő évben könyvelhetett el kétszámjegyű részesedést az IVI-piacon.

 

Az LG folyamatosan erősítette az autóipari alkatrészekkel kapcsolatos K+F kapacitásait Vietnámban, mióta 2016-ban létrehozta a vietnámi gyárhoz tartozó Hanoi K+F Központot. Az első központ sikerének köszönhetően a vállalat 2020-ban egy további K+F fióktelepet hozott létre Da Nangban.

 

 

Az új K+F leányvállalat az LG azon stratégiájának része, amelynek célja, hogy megszilárdítsa pozícióját a globális autóalkatrész-piacon, és vezető szerepet töltsön be az autonóm vezetés gyorsan közelgő korszakában. Három fő üzletágának — IVI-rendszerek, világítási és fényszórórendszerek a ZKW Group révén, valamint az LG és a Magna közös vállalkozásán keresztül kifejlesztett e-erőátviteli rendszerek — kiegyensúlyozott növekedésére alapozva a vállalat most már rendelkezik azokkal a technológiai képességekkel, kapacitásokkal és tapasztalattal, amellyel felgyorsíthatja a következő generációs mobilitási megoldások megjelenését.

 

Az LG célja továbbá, hogy 2024-ig több mint 30 százalékkal, 750-ről 1000 főre növelje a szakképzett szakemberek számát az újonnan alapított LG Electronics Development Vietnam, Ltd. vállalatnál.

 

2021 óta az LG vietnámi egyetemekkel dolgozik együtt azért, hogy segítse a tehetséges, fiatal helyieket, akik a szoftverfejlesztés területén képzelik el karrierjüket. Ennek részeként Da Nangban és a szomszédos városokban található egyetemeken tanulmányiösztöndíj-programot indított, illetve munkahelyeket garantál a kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók számára. A program a tervek szerint idén Hanoi egyetemeire is kiterjed majd.

 

„Továbbra is olyan mobilitási megoldásokat fogunk nyújtani, amelyek egyedi értéket biztosítanak globális autóipari ügyfeleink számára” – mondta Lee Sang-yong, az LG járműalkatrészek üzletág K+F laboratóriumának vezető alelnöke. „Infrastruktúránk továbbfejlesztésével képesek leszünk kapacitásaink növelésére és arra, hogy új generációs, innovatív mobilitási megoldásokat alkossunk meg.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 13:48

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14