A Dell új fejlesztései magasabb szintre emelik a játékélményt

forrás: Prím Online, 2023. január 10. 12:49

Tavaly a Dell Technologies Experience Innovation stúdiója forradalmasította a PC-s játékok élményét a Nyx koncepció bemutatásával. Ez egy olyan edge megoldás, amely könnyű hozzáférést biztosít a játékkönyvtárakhoz több különböző eszközön és képernyőn, hogy a játékosok az otthonukban bárhonnan könnyedén tudjanak játszani. A Dell szakemberei az idei évben tovább kísérleteztek, hogy kiderítsék, hogyan lehet a játékkönyvtárakat minden korábbinál könnyebben hozzáférhetővé tenni.

 

Egy kontroller mind felett…

 

A PC-s játékokhoz sokáig nélkülözhetetlen volt a billentyűzet és az egér, amelyek létfontosságú szerepet töltöttek be az élő stratégiai játékok és az MMO-k (a sok résztvevős online játékok) irányításában. Ezután a konzolokéhoz hasonló kontrollerek meghódították a PC-ket az egyszerűségükkel és kanapébarát kialakításukkal, azonban sok kívánnivalót hagytak maguk után a részletes vezérlés terén. Szükség volt egy jobb, frissebb, a modern játékosok igényei szerint újratervezett kontrollerre.

 

A Dell Technologies akkor egyéni kiegészítőkkel szerelte fel a kontrollereket, több gombot, és érzékelőt helyezett el rajtuk, sőt még egy olyan moduláris kialakítású kontrollert is megalkottak, amely az egyes játékoknak megfelelően szétszerelhető és testreszabható volt. Mindez felettébb radikális volt, de a vállalat most még tovább lépett. Egy olyan koncepciót tervezett, ami szerint a kontroller felismerné a játékost, és pontosan onnan indítaná a játékot, ahol a gamer legutóbb abbahagyta. A kontroller automatikusan optimalizálná is magát aszerint, hogy az éppen játszott játék milyen típusú.

 

 

Ez nem egy termék, hanem egy koncepció, amely lehetőséget nyújt arra, hogy a Dell Technologies bizonyos technológiákat teszteljen, és ez alapján dolgozza ki a jövőre vonatkozó terveit, újratervezve a jövő játékélményét. A kontrollerben a személyre szabott beállítások és tartalmak szó szerint akár egy ujjmozdulattal elérhetők. Például az intelligens ujjlenyomat-olvasó egy pillanat alatt be tud lépni egy játékba, ami bármilyen eszközre vagy képernyőre streamelhető, csupán rá kell mutatnia a felhasználónak az eszközre a kontrollerrel, és megnyomni egy gombot. Mindez persze akár hangvezérléssel is elindítható.

 

A minél lebilincselőbb játékmenet érdekében, a vállalat kísérletezni kezdett a motorikus funkciókkal és az önbeállító változtatható ellenállású ujjkarokkal, amelyek a felhasználó egyéni preferenciáihoz és az adott játékhoz igazíthatók. Tehát legyen szó akár egy tank vezérléséről, akár íjászatról, akár robotok elleni harcról, az ujjkarok és az X-triggerek bőséges érzékszervi visszacsatolást biztosítanak. Emellett beépítették a koncepcióba az elülső gombok további funkcióit elérhetővé tevő Shift gombokat, a navigációt és a fegyverek közötti váltást megkönnyítő, innovatív görgőket, valamint egy intelligens touchpadot, amellyel azonnal elérhetők a testreszabható vezérlők. Mindezek együttesen lehetővé teszik, hogy több időt töltsünk a játékban, és kevesebbet a beállítások menüjében.

 

Mivel néha nehéz lépést tartani a különféle játékok különböző vezérlőivel, ezért a kontrollerhez a képernyőn megjelenő, teljes mértékben testreszabható intelligens vezérlőket és a gombok kiosztását kijelző jelmagyarázatot is párosítottak. Ennek a funkciónak köszönhetően többé nem kell találgatni, hogy az X gomb vajon a pajzsokhoz vagy a gránátokhoz tartozik-e.

 

Nincs több veszekedés

 

A Concept Nyx beépített Wi-Fi-kapcsolata az intuitív osztott képernyőknek köszönhetően lehetővé teszi, hogy egy háztartás lakói egyszerre több mindent is csináljanak, az üzenetküldő alkalmazások és e-mailek használatától a filmnézésen át a játékokig. Továbbá egy (vagy egy pár) vezeték nélküli headset csatlakoztatásával arra is lehetőség nyílik, hogy míg az egyik felhasználó a képernyő egyik felén játszik, a többiek a másik felén egy filmet nézzenek – sőt akár egy másik játékkal is játszhatnak.

 

 

A Dell Technologies továbbfejlesztette és egyszerűsítette a Concept Nyx irányítópultját, így könnyedén látható, mivel játszanak a barátok, és gyorsan elérhetők a játékok. Olyan új, megosztott élményekkel kísérleteznek, amelyek közelebb hozhatják egymáshoz a családtagokat és barátokat, és rugalmasságot biztosítanak ahhoz, hogy a szobában tartózkodókkal vagy mellettük tudjunk játszani. A vállalat szeretné elérni, hogy a jövőben a családokban a szülők és a következő generáció játékosai közösen játsszanak és érezzék jól magukat. Ennek érdekében kifejlesztettek néhány innovatív szülői eszközt és irányítópultot, amelyek segítségével a szülők szemmel tarthatják a gyermekeiket, valamint kommunikálhatnak és együtt játszhatnak velük.

 

Csak a móka, semmi munka? MI-megoldások a hibrid élethez

 

A Dell Technologies olyan módszerekkel is kísérletezik, amelyek segítenek a felhasználóknak megtalálni az egyensúlyt a munka és a kikapcsolódás között egy mesterséges intelligencián (MI) alapuló asszisztens segítségével. Ez a megoldás például egy megbeszélés közben odafigyelne a felhasználó nevére vagy a felhasználónak feltett kérdésekre, hogy semmi fontos ne kerülje el a figyelmét. A hívásokat feliratozná is, így az elkalandozó felhasználó egy pillantás alatt felmérhetné, hogy miről is volt szó, amikor válaszolnia kell. 

 

Lehet, hogy mindez az eddigi egyik legmerészebb vállalásnak hangzik, de a munka és a játékok integrációja egy létező dolog, így a Dell tovább fogja keresni annak a módját, hogy az MI hogyan segíthet zökkenőmentesen váltani a feladatok és a szünetek között.

 

 

Mit tartogat a Concept Nyx közeljövője?

 

A játékok élen járnak a lebilincselő élmények megteremtésében, és ezek a kísérletek alapozzák meg a Concept Nyx intelligens peremhálózati ökoszisztémának a játékokon túlmutató fejlesztését.  A Dell Technologies célja, hogy kitolja az intuitív játékélmények határait, és kamatoztassa az ebből szerzett tapasztalatainkat a jövőbeli portfólió tervezése során.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50