Az IFA-n mutatta be az okosabb és fenntarthatóbb jövő mindennapjait a Samsung

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 2. 11:25

Egy okosabb és fenntarthatóbb jövő mindennapjait mutatta meg az IFA közönségének a Samsung. Az idei kiállításon a vállalat a továbbfejlesztett SmartThings szolgáltatására helyezte a hangsúlyt, nem véletlenül, hiszen a felhasználók előtt a márka összes termékkategóriájában új lehetőségeket nyit csatlakoztathatóság, személyre szabhatóság és fenntarthatóság terén egyaránt.

Az IFA 2022-es kiállításán a Samsung bemutatta legújabb, a háztartási eszközökre, TV-kre, mobilokra és viselhető eszközökre kiterjedő technológiai fejlesztéseit. Ezek összekapcsolhatóságuk révén egy olyan ökoszisztémát hoznak létre, amely a környezetvédelem mellett, az egészségesebb életmód és a szórakoztatóbb mindennapok kialakításában nyújt támogatást. 

 

 

A SmartThings megteremti az összekapcsolt élet új dimenzióját 

A Samsung minden termékkategóriájában elérhetővé tette a SmartThings szolgáltatást, hogy kiváló felhasználói élményt biztosítson egy egyedülálló ökoszisztéma segítségével. Ez a megoldás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a legtöbbet hozzák ki Samsung készülékeikből, akár egy harmadik fél termékéhez kapcsolódva is. 

 

Mindez amellett, hogy tovább bővíti a csatlakoztathatósági lehetőségeket, még a folyamatot is egyszerűbbé teszi, miközben személyre szabható felhasználói élményt biztosít az eszközhasználat szórakoztató oldalát is megmutatva. Ugyanakkor a SmartThings hatékonyabbá, produktívabbá és kényelmesebbé is teheti a mindennapokat, aminek köszönhetően plusz időt nyerhetünk, hogy egyéb teendőinkre koncentrálhassunk. 

 

„A fejlesztések által a Samsung SmartThings teljes körű támogatást biztosít az összekapcsolt mindennapokhoz.” – mondta el Benjamin Braun, a Samsung Europe marketing igazgatója. „Folytatjuk a küldetésünket, hogy olyan úttörő megoldásokat nyújtsunk a felhasználóinknak, amelyek nem csak megkönnyítik életüket, de új dimenziót teremtenek a szórakozás területén is, miközben bolygónk védelmében is aktívan szerepet vállalhatnak.

 

 

Segítség a fenntarthatóbb élet kialakításában

A Samsung energiahatékony márkává kíván válni a jövőben és minél többek számára szeretné megteremteni a fenntartható otthoni élményt. Ennek érdekében a SmartThings alapú csatlakoztathatóságot és az energiahatékonyságot kombinálja háztartási eszközeiben is. A SmartThings Energia segítségével a felhasználók környezettudatosabbá is válhatnak, a szolgáltatás ugyanis figyelemmel kíséri a használati szokásokat és valós idejű adatokat mutat, amivel akár jelentősen csökkenthetők az energiaköltségek. 2023-ra a Samsung minden Wi-Fi kompatibilis termékén elérhetővé teszi ezt a szolgáltatás. Ezen túlmenően a Samsung a legmagasabb energiatakarékossági szabványon túl további 10%-os energiamegtakarítást biztosít minden háztartási készülékéhez. 

 

A SmartThings Energia által ajánlott fenntartható megoldások használatával, valamint az olyan intuitív funkciók segítségével, mint az MI (Mesterséges Intelligencia) Energia mód, a felhasználók csökkenthetik az otthoni energiaköltségüket azáltal, hogy a szolgáltatással kompatibilis intelligens készülékeket automatikusan energiatakarékos üzemmódba kapcsolják. 

 

 

A Bespoke MI mosógép MI Ecobubble funkciója átalakítja a mosószert aktív habbá, amelyek így még gyorsabban beszívódnak a ruhákba. Ezáltal ugyanolyan tisztasági szint mellett akár 70%-kal csökkenhet az energiafelhasználás. Továbbá, a MI mosási ciklus segítségével redukálható az energiapazarlás is, miközben a funkció képes meghatározni az optimális víz- és mosószermennyiséget, majd beállítja az áztatási, öblítési és a centrifugálási időt is. A mosógépek és szárítógépek digitális inverter motorjára, valamint a hűtőgépek digitális inverter kompresszorára 20 év garancia jár, ami a vállalat eddigi legmagasabb szintű garanciája, ezzel is biztosítva a vásárlókat a termékek időtállóságáról. 

 

A fenntarthatóbb szórakozás érdekében a Samsung bevezette a Wi-Fi routerekhez hasonló eszközökből származó fény és rádiófrekvenciák hatására töltődő SolarCell távirányítót. A Samsung becslése szerint ezzel a vállalat hét év alatt 200 millió darabbal csökkentheti a hulladéklerakóba kerülő elemek mennyiségét. 2022-ben a Samsung szabadalmaztatja ennek gyártási licenszét annak érdekében, hogy más gyártók is fenntarthatóbbá válhassanak.   

 

Emellett, a vállalat az óceánokba kerülő műanyagok újrahasznosításával is hozzájárul környezetünk tisztábbá tételéhez. A kidobott halászhálók újrahasznosításából készülő anyagot olyan eszközök gyártásában használja fel, mint például a Galaxy Z Flip4, a Galaxy Z Fold4 vagy a Buds2 Pro. 

 

2022 év végére így a Samsung több mint 50 tonnával csökkentheti az óceánokba kerülő műanyagok mennyiségét. Szintén a vállalat jövőbeni célkitűzései közt szerepel, hogy különböző partnerségek révén Net Zero otthonokat hozzon létre Európa-szerte. A Q-CELLS-szel való együttműködés keretében a napenergia felhasználásának és tárolásának esetleges módjait kutatja. Ezen felül az SMA-val, az EU vezető lakossági invertermárkájával közösen a Samsung több napelemet csatlakoztathat majd a SmartThings Energia szolgáltatással kompatibilis eszközeihez. A Samsung szintén együttműködik olyan globális építőipari, okosotthonokkal és elektromos autótöltők gyártásával foglalkozó vállalatokkal is, mint az ABB.

 

A testi-lelki egyensúly támogatása 

A Samsung egészséges életmód iránti elkötelezettségét erősíti azon csatlakoztatható eszközök széles választéka, amelyek a jóllét kialakítását támogatják. A felhasználók a SmartThings segítségével a levegőminőség szabályozásától az egészségesebb főzésen át egészen a háziállatok gondozásáig mindenki egészségéről gondoskodhatnak otthonukban.

 

 

A SmartThings Home Life egy olyan szolgáltatás, amely minden eddigi SmartThings alkalmazást egyesít: főzés, energia, ruhatisztítás, állatgondozás, levegőtisztítás és otthonunk rendben tartása. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akár okostelefonjukról, bárhol-bármikor gondoskodjanak otthonukról és mindennapi teendőikről. A SmartThings azonban nem csak a háztartási eszközökre terjed ki, hanem a Galaxy termékcsalád eszközeire is, így többek között a legújabb generációs Galaxy Watch5 órákra.  

 

A Samsung forradalmi bioaktív érzékelőjének köszönhetően a Galaxy viselhető eszközök a test több aspektusát figyelik, átfogó képet adva egészségi állapotunkról akár munka vagy edzés közben is. A felhasználók szintén nyomon követhetik alvásminőségüket, és személyre szabott alvási tanácsokat kaphatnak. Emellett, a jobb alvási környezet, valamint személyre szabott felhasználói élmény megteremtéséhez a SmartThings szolgáltatáson keresztül előre meghatározott beállítások alapján automatikusan működtethető az otthoni világítás, a légkondicionáló, de akár a TV is.

 

Személyre szabott szórakozás és játékélmény 

A vásárlók a falméretű microLED-ektől, a nagyképernyős 8K Neo QLED-eken és a Samsung OLED televíziókon át a hordozható Freestyle projektorig, termékek széles skálájából választhatják ki a számukra leginkább megfelelő eszközöket. 

 

A 2022-es év újdonságai közt szerepelnek a tükröződésgátló technológiával ellátott Samsung Frame TV-k, amelyek a tükröződések csökkentésének köszönhetően javítják a nézői élményt, valósághű képminőséget kínálva, fényviszonyoktól függetlenül.  

 

A gamerek sem maradnak újdonság nélkül, számukra az Odyssey Ark nyújthat páratlanul magával ragadó játékélményt, köszönhetően az 1000R ívelt kijelzőnek, amely nem csak az emberi látómezőhöz, hanem a periférikus látással érzékelt tartalmakat is nagyon jó minőségben jelenít meg. Az Odyssey Neo G8 a profi játékosoknak lehet kiváló választás, míg a Smart Monitorok rugalmasságot biztosítanak azok számára, akik ugyanazt az eszközt kívánják használni munkára és játékra egyaránt. 

 

Ezen felül a közelmúltban bemutatott Galaxy Z Fold4 olyan kijelzővel rendelkezik, amelynek mérete kihajtva megduplázódik, miközben a felhasználók zsebében is elfér, ezáltal ideális választást nyújtva a gamerek számára. A Samsung összehajtható telefonjai rendkívül népszerűek, az Európában eladott mennyiség több mint duplája az előző évinek.

 

 

Jobb élmények az együttműködésen keresztül

A Samsung filozófiájában kulcsfontosságú szerepet tölt be a nyitottság és az együttműködés fogalma. A vállalat a technológia és a szórakoztató ipar legnagyobbjaival működött már együtt, hogy egyedülálló felhasználói élményt nyújtson vásárlóinak. 

 

Legyen szó filmekről, játékokról vagy zenéről – a Samsung jól tudja, a szórakozási élmény határtalan, így a fejlesztések izgalmas újításokat hozhatnak. Erre kiváló példa a Samsung és a TikTok partnersége, amelynek részleteiről hamarosan többet is megoszt a két fél, addig is biztosak lehetünk, hogy az együttműködés hatással lesz a zeneiparra és minden eddiginél izgalmasabb és nyitottabb teret biztosít majd nem csak a zenészek, de a zene rajongói számára is. 

 

A Samsung a Philips Hue-val is partnerséget kötött, hogy zenei élményeket nyújthasson Galaxy okostelefonjain és tabletjein. Amikor a felhasználók zenét hallgatnak ezeken a készülékeken, a SmartThings zene szinkronizálásnak köszönhetően a Hue fények automatikusan színt változtathatnak vagy elsötétülhetnek.

 

A SmartThings által a Samsung nem kizárólag a termékek összekapcsolhatóságát segíti, hanem egyben új élményeket, egészségesebb életet, jobb szórakozási lehetőségeket és a fenntartható életstílus megteremtését is elősegíti. De ez csak a kezdet: 300 más cég termékeivel és a 230 millió regisztrált SmartThings felhasználónak köszönhetően az okosabb élet lehetőségei valóban határtalanok.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36