Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

forrás: Prím Online, 2022. május 23. 19:40

Csapatmunkában is megállják a helyüket a magyar IT-diákolimpikonok – derült ki a hétvégén véget ért Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpia (IIOT) eredményeiből. A Nemzeti Tehetség Program támogatásával, a Neumann Társaság tehetséggondozási programja keretében kiválasztott két csapat tagjai (a Budapesti Fazekas Gimnázium és a miskolci Földes Ferenc Gimnázium diákjai) vettek részt a nemzetközi versenyen Bolognában, amelyen mindkét csapat bronzérmet szerzett.  

Remekül szerepeltek a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián (IIOT, International Informatics Olympiad in Teams) résztvevő magyar diákok: az idén  2022. május 18-21. között megrendezett nemzetközi tanulmányi versenyen induló mindkét magyar csapat bronzérmet szerzett.

 

A februárban és márciusban lezajlott Kódkupa válogatóversenyen élre került csapatok tagjai a Neumann Társaság tehetséggondozási programja keretében, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával vehettek részt a nemzetközi informatikai csapatolimpián. Az IIOT a többi, egyéni részvétellel zajló diákolimpiával ellentétben csapatverseny, így a versenyzőknek  algoritmikus gondolkodás mellett a hatékony együttműködésre is fókuszálniuk kell – ez a későbbi munkahelyükön is szükséges lesz.

 

 

A versenyen az alábbi két magyar csapat szerzett bronzérmet:

●  A Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata: Tot Bagi Márton, Czanik Pál, Nádor Benedek, Németh Márton Tamás. Csapatvezetőjük Lenger Dániel.

●  A miskolci Földes Ferenc Gimnázium csapata: Suszter Roland, Molnár István Ádám, Nagy Martin, Kiss Dániel Bendegúz. Csapatvezetőjük Nikházy László (ELTE IK).

 

“Miután évtizedeket töltöttem el multinacionális infokommunikációs vállalatok vezetésével, különösen nagy örömmel tölt el, hogy mindkét magyar diákcsapat kiemelkedő eredménnyel tért haza a nemzetközi informatikai csapatversenyről, amelyen az egyéni teljesítmény mellett a kooperációs készséget is jutalmazzák, amely a való életben, a munkaerőpiacon is kulcsfontosságú” – kommentálta az eredményeket dr. Beck György, a Neumann Társaság elnöke.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Állásbörzét és karrierfelkészítést tart szerdától a Corvinus

Több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni a Corvinus Egyetem idei karrierexpóján április 24-én és 25-én. Az eseményen részt vevők sok tippet gyűjthetnek karrierjük beindításához, kiteljesítéséhez is. Ebben nemcsak több tucat, corvinusos diplomával színes és sikeres életutakat bejáró szakember segít személyesen, de megtanulható a ChatGPT és a LinkedIn munkakeresői célokra optimalizált, profi használata is. 

2024. április 23. 09:57

Különleges installációval ünnepli a Föld napját a Prologis

Különleges installációval ünnepli a Föld napját a Prologis magyarországi csapata. A vezető logisztikai ingatlancég a Prologis Park Budapest-Sziget II-ben egy 350 négyzetméteres festménnyel emlékezik meg a környék állat- és növényvilágáról, ezzel is felhívva a figyelmet a fenntarthatóság és az élővilág tiszteletben tartásának fontosságára.  

2024. április 22. 19:32

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

A szombati kiszállítás bevezetése után aznapi csomagautomatás kiszállítással erősít az eMAG

Jelentős logisztikai fejlesztésekkel segíti az eMAG a Budapesten és Pest vármegyében élő ügyfelek kiszolgálását: az online áruház a hétköznap délig leadott megrendeléseket várhatóan még aznap több mint háromszáz, a térségben működő easyboxba szállítja ki. Az új szolgáltatás a platformon aznapi kiszállításra jelölt termékekre vonatkozik.

2024. április 22. 16:07

Új területen erősít az OTP Mobil

Tovább bővültek az OTP Mobil által kínált innovatív fizetési lehetőségek, így már nem csak a Simple alkalmazás és a SimplePay megoldások előnyeit élvezhetik a felhasználók. A fintech vállalat ugyanis felvásárolta a HelloPayt, amely elsősorban vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek és fesztiválok fizetési rendszereit üzemelteti.

2024. április 22. 14:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50