A Dell Technologies a kereskedőknek is lehetőséget biztosít az edge fejlesztésére

forrás: Prím Online, 2022. május 9. 17:26

A Dell Technologies  bejelentette, hogy bővíti az edge megoldásait, amelyek segítségével már a kereskedők is rövid idő alatt fejleszthetik szolgáltatásaikat a gyűjtött adataik segítségével. Az edge technológiák segítenek lépést tartani az iparági elvárásokkal és jobb ügyfélélményt biztosítanak. 

 

•  A Dell Validated Design for Retail Edge segít a kereskedőknek egyszerűsíteni az edge infrastruktúrát és megkönnyíti az új alkalmazások bevezetését 

•  Dell Technologies Customer Solution Centers innovációs laborok segítségével az ügyfelek gyorsan és hatékonyan alakíthatnak ki egyedi edge megoldásokat

•  Az Enterprise SONiC Distribution by Dell Technologies 4.0 egy nyílt forráskódon alapuló hálózati operációs rendszer. Például a SONiC 4.0 leegyszerűsített hálózati infrastruktúrájával a kereskedők egyetlen, egységes felületen, könnyedén képesek kezelni az infrastruktúrájukat az adatközpontjuktól kezdve a kereskedelmi egységeken át a további peremhálózati helyekig

 

Az S&P Global Market Intelligence részeként működő – és a Dell által megbízott – 451 Research nemrég készített felmérése szerint az ilyen megoldások térnyerése folytatódik a közeljövőben. A kereskedők 77 százaléka a következő két évben az edge bevezetésének jelentősen növekedésére számít.* Holisztikus szemlélet nélkül azonban a több országon és helyszínen átívelő új technológiák bonyolult, silószerű megoldásokhoz vezethetnek, amelyek miatt az egekbe szökhetnek egy-egy kereskedő informatikai felügyeleti költségei. A Dell új lehetőségei egyesítik az edge technológiákat, így a kereskedők könnyen kezelhetik és skálázhatják az infrastruktúrájukat az adatközpontoktól az edge-ig. Emellett bevezethetik a partnerektől származó bolti és digitális, mesterséges intelligencián alapuló alkalmazásokat, hogy jobb vásárlói élményet biztosítsanak.

 

 

„A kereskedők egyre jobban támaszkodnak az informatikában elérhető technológiákra és az adatokra az edge-en, hogy személyre szabottabb ügyfélélményt biztosítsanak. Ezzel jobb üzleti eredményeket tudnak elérni, ugyanakkor megnöveli a silószerű technológiák egyesítésének igényét. Segítünk a kereskedőknek abban, hogy könnyedén összevonják ezeket a technológiákat. Célunk, hogy a vállalatok a keletkezési helyükön elemezhessék az adatokat, így gyorsabb döntéseket hozhassanak, illetve a boltok vásárlói és az alkalmazottak is pozitív élményekkel gazdagodjanak” – mondta Gil Shneorson, a Dell Technologies edge megoldásokkal foglalkozó munkacsoportjának vezető alelnöke.

 

A kereskedelmi edge egyszerűsítése a jobb üzleten belüli működésért

A Dell Validated Design for Retail Edge leegyszerűsíti és egyetlen infrastruktúra-csomagban egyesíti a kereskedelmi edge infrastruktúráját és alkalmazásait a hatékony bevezetés, felügyelet és támogatás érdekében. A megoldás a VMware Edge Compute Stack integrációval egyetlen felügyeleti nézetet biztosít a kereskedelmi telephelyek peremhálózati informatikai eszközeihez. Így könnyedén nyomon követhető a rendszer állapota, lehetséges az alkalmazások fejlesztése és kezelése, valamint a rendszer biztonságosan skálázható további telephelyekre. A megoldás támogatja az MI alapú alkalmazásokat a Deep North intelligens videóelemző platformjával, így a kereskedők az adatokból kinyert információk segítségével továbbfejleszthetik az üzleten belüli vásárlói élményt.  Ezt tehetik például a termékelhelyezések optimalizálásával, a termékveszteség megakadályozásával, a készletek nyomon követésével, a pénztárnál kialakuló hosszú sorok elkerülésével és a munkavállalók olyan helyekre történő beosztásával, ahol a legtöbbet tehetik a vásárlókért. 

 

 

A Dell további edge fejlesztéseket jelentett be infrastruktúra portfóliójában, amelyek segítségével a cégek leegyszerűsíthetik az üzembe helyezést, és több értékre tehetnek szert:  

•  Az ügyfelek és partnerek koncepciókat dolgozhatnak ki és együttműködhetnek az edge technológiákon és alkalmazásokon a Dell Technologies Customer Solution Centers innovációs laborjaiban. A Round Rock városában, Texas államban található új laborral az együttműködési központok lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy kipróbálják a meglévő edge technológiákat, és egyéni proof-of-concept megoldásokat tervezzenek. Ezekkel a megoldásokkal jobban tudják kezelni a kereskedelem, a gyártóipar, az egészségügy és más ágazatok cégeinek egyedi munkafolyamatait. A kereskedők például a gyors és egyszerű edge telepítések érdekében validálhatják és tesztelhetik a készletkövetelési megoldásokat az üzletekben történő bevezetés előtt.

 

•  Az Enterprise SONiC Distribution by Dell Technologies 4.0 egy hálózati operációs rendszer, amely méretezhető és agilis, nyílt forráskódon alapul, adatközpontokon és edge-en is használható. A több telephelyet összekötő hálózati switchek segítségével az ügyfelek képesek üzembe helyezni, kezelni és felügyelni a peremhálózatot a már ismert adatközpont-eszközökkel. Az új megoldás egyszerűbb üzemeltetést, nagyobb rugalmasságot, valamint kibővített üzletmenet folytonosságot és katasztrófa-helyreállítási lehetőséget biztosít. Például a SONiC 4.0 leegyszerűsített hálózati infrastruktúrájával a kereskedők egyetlen, egységes felületen, könnyedén képesek kezelni az infrastruktúrájukat az adatközpontjuktól kezdve a kereskedelmi egységeken át a további peremhálózati helyekig.

 

A Dell kereskedőknek kínált edge megoldásai a Dell folyamatosan bővülő peremhálózati portfóliója legújabb tagjai, amelyek kiegészítik a Dell Validated Design for Manufacturing Edge-et, és hamarosan támogatja a Digital Performance Managementet, a PTC legújabb ThingWorx-alapú megoldását. A Dell ProDeploy és ProSupport szolgáltatásnak köszönhetően a kereskedők gyorsabban helyezhetik üzembe az edge megoldásokat. Támogatásukat a több mint 60 000 elkötelezett szakember és partner segíti, akik több mint 170 országban vannak jelen.

 

Elérhetőség

•  A Dell Validated Design for Retail Edge 2022 júniusában lesz világszerte elérhető.

•  A Dell Technologies Customer Solution Centers innovációs laboratóriumaiban a proof-of-concept és teszthető edge-megoldások ma az írországi Limerickben és Szingapúrban, később pedig a texasi Round Rockban állnak rendelkezésre. 

•  Az Enterprise SONiC Distribution by Dell Technologies 4.0 2022. április 28-tól világszerte elérhető.

•  A Dell Validated Design for Manufacturing Edge a PTC-vel, a Digital Peformance Management támogatásával még ebben az évben lesz globálisan elérhető.

Kulcsszavak: edge Dell Technologies Dell

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36