Közel félmillióan böngészték a Barátok közt ikonikus tárgyait a Vaterán

forrás: Prím Online, 2021. augusztus 5. 11:19

Az RTL Klubon nemrég véget ért tévésorozat forgatásának díszleteiből és egyéb forrásból származó negyven ereklyére a Vaterán licitálhattak a rajongók. Berényi Claudia kávéskészlete és Novák Laci kisboltjának zöld szekrénye is magas áron kelt el, de még a Magdi anyus végzetes balesetét kiváltó, dedikált papírgalacsin is gazdára talált. A befolyt közel 2,4 millió forint az SOS Gyermekfalvak munkáját segíti majd.

A huszonhárom évadot, és több mint tízezer epizódot megélt Barátok közt utolsó epizódját 2021. július 17-én került adásba,  lezárása alkalmából az RTL Magyarország jótékonysági aukciót hirdetett, amelyen a sorozathoz kapcsolódó negyven relikviára licitálhattak az érdeklődők. 

 

A Vatera biztonságos online piacterén bonyolított jótékonysági árverésen Berényi Claudia kávésszettje 210 ezer forintért kelt el, míg a Mátyás király téri kisboltban Novák Laci mögött gyakran látható vintage stílusú zöld kisszekrény 200 ezer forintot ért meg egy licitálónak, pedig az aukció alatt még nem tudhatta, hogy a forgatások alatt a Barátok közt színészei is gyakran használták a szekrényt: a fiókjaiban tárolták személyes tárgyaikat. Az a sörösdobozból hajtogatott rózsa, amit az Afganisztánban katonáskodó Krisztián küldött Alíznak, több mint 170 ezer forintért talált gazdára. 

 

 

Népszerűek voltak a Rózsa Kávézóból származó relikviák is: a kávézó cégtáblája, és az egyik asztaláról származó lámpa 92 ezer forint, illetve 80 ezer forint ellenében díszítheti majd új tulajdonosának lakását. 36 ezer forintért egy licitáló hamarosan Berényi Júlia teásdobozában tárolhatja saját teáit, Berényi Miklós sorozatban viselt pizsamája és köntöse közel 70 ezer forintot ért meg egy érdeklődőnek.

 

A Magdi anyus sorozatbéli végzetes balesetét kiváltó papírgalacsin (ezt akarta a lépcsőről felszedni) 66 ezer forintért, a jelenet forgatásakor viselt otthonkája pedig 105 ezer forintért kelt el. A ruhadarabot a sikeres licitálók egyébként további jótékonysági gyűjtésre ajánlották fel: néhány hétre az Erkel Színház melletti patika kirakatába költözik, hogy aztán újra kalapács alá kerüljön és egyfajta vándor “segítőként” más alapítványokat is támogathasson további jó célok elérésében.

 

“Az elmúlt évek során a Vaterán számos, a mostaihoz hasonlóan az üzemeltetők által ellenőrzött, jóváhagyott jótékonysági árverés zajlott már. Az ezeken befolyt több mint 85 millió forintot a Vatera minden esetben teljes egészében a közreműködő alapítványoknak, egyesületeknek juttatott el” - mondta el Szanitter Áron, a Vatera vezetője.

 

A Barátok közt relikviáihoz kapcsolódó jótékonysági árverés mellett az RTL Magyarország idén a Fókusz Plusz adománygyűjtő különkiadásával, és saját támogatásával együtt közel 25 millió forinttal járult hozzá az SOS Gyermekfalvak munkájának támogatásához. Magyarországon közel 23 ezer gyermek kénytelen a szülei nélkül, állami gondoskodásban élni. Az SOS Gyermekfalvak a világ 137 országában van jelen, hazánkban 400 gyereknek tud szerető és biztonságos otthont, valamint komoly szakmai segítséget nyújtani. Az alapítvány többek között olyan gyerekeknek ad menedéket, akiknek többsége elhanyagolás, bántalmazás, vagy a szülők szenvedélybetegsége, betegsége, halála miatt került az SOS Gyermekfalvakba. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újfajta trendek az irodában

A pandémiát követő időszak jelentős változásokat hozott a vállalatok irodaterületekkel kapcsolatos felfogásában, nagy hangsúlyt helyezve a vállalati kultúra és a produktivitás erősítésére az irodai jelenléten keresztül. A hibrid munkamódok trendje, amely a COVID-19 világjárvány idején nyert lendületet, fokozatosan visszaszorulóban van. A vállalkozások egyre inkább felismerik az irodaterek értékét az együttműködés, a tudásmegosztás és a vállalati kultúra erősítésében.

2024. május 17. 11:33

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38