Az eMAG-nál sokkal jobban fogy az elektromos roller, mint a bicikli

forrás: Prím Online, 2021. július 14. 17:05

A járványhelyzet a közlekedési szokásainkat is megváltoztatta, buszok, villamosok, metrók helyett sokan szívesebben utaznak egyéni közlekedési eszközökkel. Ezt az eMAG eladási statisztikái is jól alátámasztják: kora tavasz óta több ezer elektromos rollert, hoverboardot vásároltak az online kereskedőnél. Míg lábbal hajtható rollerből jóval kevesebb fogy, mint elektromosból, kerékpárból még a hagyományos a népszerűbb.

Az eladott darabszám alapján az elektromos hajtású személyes közlekedési eszközök idén taroltak az eMAG-nál: az év első felében több ezren vásároltak ilyen termékeket. A legnépszerűbb típus az elektromos roller, amely a termékkategórián belül az eladott termékek 49 százalékát tette ki darabszámban. 

 

A legtöbben májusban és júniusban szánták rá magukat e-roller vásárlására, a legnépszerűbb típus a bruttó 99 990 forintos  Xiaomi Mi Electric Scooter Essential modell volt, viszont a tipikus vevő ennél is nagyobb tudású modellt választott, az e-rollerek idei eladási átlagára ugyanis bruttó 133 ezer forint volt az eMAG-nál.

 

Bár fejlett egyensúlyozási készséget igényel a használatuk, az önegyensúlyozó hoverboardok (leginkább gördeszkára hasonlító elektromos jármű) is nagy népszerűségnek örvendenek idén,ezek az eszközök az eladások 39 százalékát tették ki az eMAG.hu-n. A légdeszkákra márciusban, áprilisban és májusban volt a legnagyobb kereslet.

 

 

Az elektromos robogó forgalma is népszerű, ez az eladások 11 százalékát tette ki a termékkategórián belül, míg a hajtásukat elektromos rásegítéssel könnyítő elektromos kerékpárok csupán 1 százalékát tették ki az eladásoknak az elektronikus kategórián belül.

 

Érdekesség, hogy míg rollerből egyértelműen az elektromos típusok népszerűek (a lábbal hajtható, összecsukható kivitelű modellek csak az eladások mintegy 4 százalékát teszik ki), kerékpárból a hagyományos modellek a népszerűek. 

 

Ugyanakkor az eMAG.hu-n még akkor is az elektromos roller a legnépszerűbb személyi jármű, ha a hagyományos kerékpárok eladását is beleszámítjuk az elektromos hajtásúak mellé:

●  Elektromos roller 36%

●  Hoverboard 29%

●  Hagyományos bicikli 27%

●  Elektromos robogó 8%

●  Elektromos bicikli 1%

 

Ha csak a kerékpárokat vesszük alapul, akkor az eMAG-on idén eddig eladott bicikliknek mintegy 2 százaléka volt elektromos, a fennmaradó 98 százalék hagyományos. Idén havi szinten átlagosan 21 százalékkal több kerékpárt rendeltek az eMAG-tól, mint 2020-ban (a legtöbbet júniusban), és mind az elektromos, mind a hagyományos modellek esetében a legnépszerűbb kivitel a mountain bike. Az eladott e-kerékpárok átlagára bruttó 285 ezer forint körüli, a hagyományos bicikliké bruttó 73 ezer forint körüli volt idén az eMAG-nál.

Kulcsszavak: webáruház eMag

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Rangos szakmai versenyen díjazták a Mercedes-Benz duális képzésének tanulóit

2 kategóriában győztek és összesen 4 dobogós helyet szereztek a Szakma Sztár Fesztiválon április 26-án a kecskeméti Mercedes-Benz Academy diákjai. Az országos versenysorozaton 21 tanuló 4 szakmában képviselte a Mercedes-Benz Hungary Kft.-t. 

2024. április 29. 13:07

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50