Magyar start-up jutott a Headstart verseny elődöntősei közé

Henger Attila, 2020. július 2. 09:49

Kihirdették a Headstart, az EIT Health egyik kiemelt, egészségügyi start-upokat célzó versenyének elődöntőseit. A most kiválasztott csapatok az év második felében azért küzdenek majd, hogy lehetőségük legyen további támogatás és a befektetők figyelmének elnyerésére, mentorprogramban való részvételre és dobogós hely megszerzésére a verseny Grand Finals szakaszában. 

A Headstart programban az EIT Health 89 egészségügyi vállalkozást támogat Európában, köztük 17 csapatot a mérsékelt innovációs potenciállal rendelkező régiókból. Az elődöntősök közé hét start-up jutott Olaszországból, kettő Portugáliából, Lengyelországból és Észtországból, egy-egy pedig Magyarországból, Görögországból, Romániából és Lettországból. Az összes elődöntős csapat 40 000 eurót kap innovációinak továbbfejlesztésére, valamint további 10 000 euróért versenyeznek a döntőben. Ebben az évben több mint 150 pályázat érkezett Közép-, Kelet- és Dél-Európa fejlődő régióiból, ami háromszorosa a 2019-es adatoknak.

 

 

"Az innovatív egészségügyi rendszerek fejlesztésének kulcsa az ifjú innovátorok kezében van, hiszen a fiatal tehetségek hozzák létre a jövő egészségügyi megoldásait. Célunk, hogy biztosítsuk számukra a szükséges támogatást, emellett pedig mentorprogrammal és hálózatépítési lehetőségekkel segítsük őket. Nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen sok tehetséges fiatal van a fejlődő régiókban, akik olyan fontos egészségügyi megoldásokon dolgoznak, amelyek sok ember életét tehetik egészségesebbé és hosszabbá majd a jövőben" - mondta Inês Matias, az EIT Health InnoStars Business Creation Managere.

 

Ebben az évben az EIT Health a Headstart versenyben egy különálló kategóriát hozott létre, amelyben olyan start-upokat támogatott, amelyek termékei és szolgáltatásai segítik a koronavírus visszaszorítását és kezelését Európában. Ilyen, a koronavírus elleni küzdelmet segítő megoldás a Headstart verseny magyar elődöntőse, a Sineko Global Kft. innovációja is. A határokon átívelő, mesterséges intelligencián alapuló strukturált riportálási rendszerrel rendelkező GRAID szoftver, ami radiológusok számára lehet nagy segítség a jövőben. A megoldás lehetővé teszi a radiológiai eredmények gyors és egyszerű megosztását, ezzel célja a riportálási idő csökkentése és a diagnosztika minőségének javítása. Az összes elődöntős csapat és projektjeik listája itt érhető el.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Rangos szakmai versenyen díjazták a Mercedes-Benz duális képzésének tanulóit

2 kategóriában győztek és összesen 4 dobogós helyet szereztek a Szakma Sztár Fesztiválon április 26-án a kecskeméti Mercedes-Benz Academy diákjai. Az országos versenysorozaton 21 tanuló 4 szakmában képviselte a Mercedes-Benz Hungary Kft.-t. 

2024. április 29. 13:07

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50