Fejlesztői versenyt hirdet Magyarországon az Airbus

forrás: Prím Online, 2019. április 2. 19:03

Hazai készenléti szervek által használt appok fejlesztésére hirdet versenyt az Airbus DS SLC. A tét 1500 dollár csapatonként és a piacra lépés lehetősége.

Critical App Challenge néven fejlesztői versenyt hirdet az Airbus DS SLC Magyarországi fióktelepe annak érdekében, hogy a készenléti szervek által használt, speciális titkosítású kommunikációs eszközökön is elérhetőek legyenek olyan praktikus alkalmazások, amelyek egyszerűsítik a munkájukat, növelik a hatékonyságukat és megfelelnek a polgárok biztonságáért dolgozó szervek követelményeinek. A verseny során a jelentkezőknek a a nemzetközi kiállításokon díjnyertes Tactilon Dabat eszközre le is kell fejleszteniük a béta verziót. A verseny szakmai támogatója a fejlesztői versenyek szervezésében kiemelkedő tapasztalattal rendelkező Tech Embassy, amely nemrég Európa legnagyobb hackatonját, a 48 órás kihívást jelentő Junctiont hozta el Budapestre.

 

A Critical App Challenge Hungary bár Magyarország-specifikus, mégis nemzetközi verseny, amelyre bárki jelentkezhet, az alkalmazásnak azonban magyar nyelvűnek is kell lennie és a magyar igényekre kell szabni. A Tactilon Dabat egy LTE okostelefon és egy TETRA rádió egy eszközben. Szélessávú kapcsolatra alapuló alkalmazások futtatására képes, ám az adatkapcsolat teljesen biztonságos, így megfelel a készenléti szervek kritikus biztonsági előírásainak.

 

 

A megmérettetésen az Airbus DS SLC meglévő beszállítói és független cégek, akár egyetemisták és a startupok is indulhatnak, külön-külön kategóriában. A fejlesztői versenyre április 22-ig lehet jelentkezni a megvalósítani kívánt alkalmazás koncepciójával. A nevezési határidőt követően egy előselejtező során választják ki azt az 5-5 csapatot, akik részt vehetnek a döntőn, egy 24 órás hackathon. A fejlesztői versenyeken megszokott gyakorlattól eltérően 1500-1500 dollárban részesülnek csapatonként. A hackathon kategóriagyőztesei lehetőséget kapnak arra, hogy az Airbus DS SLC szakemberei támogatásával piacra vihessék az ötletüket.  

 

Az Airbus DS SLC a döntőt megelőzően üzleti, szakmai és technológiai mentorációt is biztosít a kiválasztott fejlesztői csapatoknak. Ennek keretében az Airbus DS SLC ingyenes hozzáférést nyújt azokhoz a fejlesztői eszközökhöz, amelyekkel a Tactilon Dabat készülékekre lehet alkalmazásokat fejleszteni. 

 

„A Critical App Challenge célja, hogy a kreativitás találkozzon az Airbus DS SLC modern, titkosított kommunikációs platformjával, és ezáltal hasznos alkalmazásokat biztosítsunk a készenléti szerveknek. Azzal, hogy lehetőséget adunk a legjobb ötletek megvalósítására, támogatjuk partnereinket, a hazai készenléti szerveket, amelyek Magyarország polgárait szolgálják” – mondta Fáy András, az Airbus DS SLC Magyarországi Fióktelepének cégvezetője.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50