Az ABB üzemeli be az első digitális alállomásokat Olaszországban

forrás: Prím Online, 2019. január 4. 10:12

Az ABB két digitális alállomást helyezett üzembe Basilicata régió déli részén, Tolvéban és Vaglióban. Az alállomások a helyi szélerőműparkok által termelt villamos energiát integrálják és továbbítják a régió otthonaiba és vállalkozásaihoz, ezzel hozzájárulva Olaszország azon célkitűzéséhez, hogy 2030-ra az energiaigényének 28%-át megújuló forrásból fedezze.

Az alállomások fő elemei közé tartoznak az ABB Ability-n alapuló automatizálási és vezérlőrendszerek, az intelligens védelmi berendezések, a szenzorokkal szerelt transzformátorok, a digitális kapcsoló berendezések és a fejlett kommunikációs rendszerek. Ezen felül az ABB 20 évre szóló szervizszerződést írt alá a Vaglióban telepített új, digitális alállomás támogatására. Ez a szolgáltatás a Genovában, a Sesto San Giovanniban és a Santa Palombában lévő távvezérlési központból a hét minden napján 24 órás távfelügyeletet is magában foglal.   

 

Az alállomások kulcsfontosságú elemei az energiahálózati infrastruktúrának, elősegítik a villamos energia hatékony és megbízható átvitelét és elosztását. Irányítják és védik az energiaáramlást, a hálózatra csatlakoztatják az erőműveket, és összekapcsolják az átviteli és elosztó hálózatokat a végfelhasználókkal.  

 

 

A legfontosabb digitális alkatrészek növelik az irányíthatóságot és megbízhatóságot, miközben optimalizálják a működési költségeket. Ezenkívül a rézhuzalok Ethernet kábelekkel történő kiváltásával interoperábilis, együttműködő  kommunikációs rendszerek kialakítását teszik lehetővé, és csökkentik a helyigényt. A digitalizálás távfelügyeleti lehetőségeket is nyújt, és jelentősen növeli a telepített eszközök és rendszerek láthatóságát. Segít a döntéselőkészítő adatok összegyűjtésében, így a vezérlőközpontok üzemeltetői számára valós idejű, elemzett adatok állnak rendelkezésre, amelyekkel optimalizálhatják a folyamatokat, megelőzhetik a hibákat.   

 

A dél-olaszországi Basilicato régióban termelt szélenergia a teljes régió energiaigényének több mint a felét elégíti ki. A régió jól ismert az ősi Matera városáról, amely a világ egyik legrégebbi lakott települése, és amely 2019-es évre elnyerte Európa Kulturális Fővárosa címét.    

 

"Ezek az innovatív digitális alállomások elősegítik, hogy milliók részesülhessenek a tiszta szélenergiában, egy olyan történelmi régióban, amely már a jövőre készül" – mondta Claudio Facchin, az ABB Power Grids divíziójának vezetője. "Ezek a projektek jól példázzák, hogy a digitalizálás hogyan játszhat kulcsszerepet az energiaágazat alakításában, tovább erősítik piaci pozíciónkat, és elősegítik, hogy az ABB az ügyfelei kiemelt partnereként jelentős szerepet játsszon az erősebb, intelligensebb és zöldebb hálózatok kiépítésében."   

 

A digitális alállomás Vaglióban a Lucania Wind Energy Srl. számára és Oppido Lucanóban a Tolve Wind Holding Srl számára létesült az Italian Engineering, Procurement and Contracting (EPC) company, PLC Service Srl. együttműködésével.   

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36