Öt tipp a stresszmentes karácsonyért

forrás: Prím Online, 2018. december 4. 09:53

Az ünnepek közeledtével egyre többen díszítik fel otthonaikat, sütnek mézeskalácsot, vagy szaladgálnak boltról boltra az ajándékokért. Örömteli, ám mégsem teljesen gondtalan időszak ez, hiszen ünnep ide vagy oda, a nap még mindig csak 24 órából áll. A digitalizáció azonban most is segítségünkre lehet, hogy több idő maradjon arra, ami igazán fontos.

 

1. Nagybevásárlás online

A CIB Bank Nagy Időbevallás kutatása szerint a megkérdezettek majdnem 40%-a az online bevásárlásra esküszik, hiszen a házhozszállítással és a friss készletadatokkal felszerelt weboldalak több mint 5 órát spórolnak meg éves szinten az időnkből. Milyen jól jön pont karácsonykor az a plusz öt óra, nem igaz?

CIB tipp: Ahelyett, hogy az élelmiszerbolt pultjai között kóborolva szembesülnénk azzal, hogy pont kifogytak a család kedvenc szaloncukrából, vagy nincs elég mézeskalács fűszerkeverék, bátran vegyük igénybe az országos üzletláncok – Príma, Auchan, vagy Tesco – online bevásárlás opcióját. 

 

2. A legjobb karácsonyi menük titkai

Naponta átlagosan két órát fordítunk a ház körüli feladatok elvégzésére, de ebbe nem tartozik bele az az idő, amit a karácsonyi menüsor kitalálására fordítunk. Ismerősek az ételérzékenységekkel, személyes preferenciákkal, egyéni diétákkal összefüggő dilemmák? 

CIB tipp: A digitalizáció abban is a kezünkre játszik, hogy tökéletes és mindenki számára élvezhető ebédekkel és vacsorákkal tehessünk szeretteink kedvére. Az Androidos eszközökre elérhető Receptkereső alkalmazás segítségével a legnépszerűbb hazai oldalakon található receptek között böngészhetünk, az App Store-ból (iOS) letölthető Receptelő alkalmazással pedig megtalálhatjuk a tökéletes karácsonyi fogásokat, és meg is oszthatjuk másokkal kedvenc ünnepi receptjeinket.

 

3. Mi legyen a fa alatt?

Örökös kérdés, hogy mivel ajándékozzuk meg szeretteinket, családtagjainkat. Tárgyak esetében fennáll a lehetősége, hogy nem találjuk el az illető ízlését, vagy hogy már van neki egy ugyanilyen. Ha tehát igazán különleges meglepetést szeretnénk szerezni, válasszunk élményt! 

CIB tipp: A Nagy Időbevallás kutatás résztvevőinek 38%-a interneten keresztül foglal koncert- vagy színházjegyeket, a megkérdezettek negyede szerint ezzel a digitális megoldással több mint évi öt órát spórolnak meg. Mielőtt azonban nekiállnánk családi élményeket, zenei és művészeti programokat böngészni például a Jegy.hu weboldalon, érdemes megbeszélni a barátainkkal, ki mikor ér rá, esetleg óvatosan kipuhatolni, milyen darabot vagy előadót szeretnének látni. A Facebook Messenger applikációja nem csupán csoportbeszélgetésre ad módot: akár a konkrét programokról is dönthetünk az alkalmazáson belüli szavazással. 

 

4. Utazás, könnyedén

A karácsonyi ünneplés elengedhetetlen része a távoli hozzátartozók, nagymamák meglátogatása, azaz a nagy bejglitúra. Mivel minden család úton van karácsony másod- és harmadnapján, sajnos gyakran kerülhetünk dugóba, ami a vendéglátóinknak is kellemetlen órákat okozhat. 

CIB tipp: A népszerű GPS applikációk az aktuális közlekedési helyzet mutatása mellett alternatív útvonalakkal is segítenek. A Waze alkalmazásában ezen előnyök mellett magunk is jelezhetjük, ha valahol akadályt, torlódást látunk, így megkönnyíthetjük mások utazását. A CIB Nagy Időbevallás kutatásából kiderült, hogy a megkérdezettek 57%-a használ valamilyen útvonaltervező alkalmazást, és nemcsak azért, hogy odataláljon az aktuális célállomásra: 73%-uk érzi úgy, hogy jelentős időt spórolhat használatukkal.

 

5. Tervezd meg előre a kiadásokat!

Amellett, hogy az ajándékokról és a karácsonyi menüről gondoskodunk, nem szabad elfeledkeznünk a „szokásos” kiadásokról sem. A számlák, fenntartási költségek, lakbér sajnos nem tűnik el a karácsony alkalmával, így, hogy ne költekezzünk túl, a rezsit is kalkuláljuk bele az évvégi büdzsébe. 

CIB tipp: A banki és a rezsiszámlák befizetéséhez a CIB Nagy Időbevallás kutatása szerint a megkérdezettek 43-46%-a használ digitális megoldást, amivel nagyban felgyorsíthatjuk az ügyintézést. A CIB Bank Mobilalkalmazással például búcsút mondhatunk a sorban állásnak és a hagyományos számlabefizetésnek, hiszen a csekkbeolvasó segítségével pillanatok alatt rendezhetjük kiadásainkat, és a karácsonyi készülődésre koncentrálhatunk. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar innováció: Közel száz tűzvédelmi szakembert képeztek ki az új módszerrel

Sikeres a tűzvédelmi szakemberek képzése, akik már egy új iparági sztenderd alapján sajátítják el a papírmentes tűzvédelmet. Az innovatív magyar megoldás e-naplós rendszere átláthatóbb és könnyebb hozzáférést biztosít a tűzvédelmi eszközökhöz és az ellenőrzéshez. A papírmentes rendszer egyre szélesebb körben terjed itthon és már akkreditált képzések is elérhetőek a témában.

2024. május 13. 19:08

A MOL nyerte a funkcionális átalakítás nagydíját az SAP Quality Awards versenyen

Az üzleti transzformáció a folyamatosan változó környezetben elengedhetetlen. Az SAP éppen ezért immár tizennegyedik alkalommal díjazza azokat az üzleti átalakítást megvalósító vállalatokat, amelyek élen járnak a változásban, és jó példaként szolgálnak a sikeres bevezetésben. Az SAP Quality Awards egyik nagydíját idén a magyar MOL nyerte el. 

2024. május 13. 17:40

A Thermaltake bemutatja a The Tower 300 mikro toronyházat

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. Most egy új mikro-ATX házzal egészült ki – a The Tower 300-zal – egészült ki a sorozat, jellegzetes nyolcszögletű megjelenéssel, és lehetővé téve a hagyományos függőleges és az egyedi vízszintes elhelyezést.

2024. május 13. 16:04

K&H: ismét a legjobb digitális bank Magyarországon

A K&H Csoport az egymást követő második évben, 2024-ben is elnyerte a neves brit pénzügyi szaklap, a Global Banking and Finance Review „Legjobb Digitális Bank Magyarországon” díját. Az indoklásban a K&H innovatív digitális pénzügyek terén játszott úttörő szerepét emelték ki, különös tekintettel a világszínvonalú és könnyen kezelhető mobilbankra, valamint a hozzá kapcsolódó, a szektorban itthon elsőként beszédhanggal is és magyarul kommunikáló digitális pénzügyi asszisztensre, Kate-re. 

2024. május 13. 14:31

Kreditbeszámítással érkezhetnek az Audi Hungaria Iskolaközpont tanulói a Széchenyi-egyetemre

Együttműködési megállapodást kötött a győri Széchenyi István Egyetem az Audi Hungaria Iskolaközponttal május 8-án. Ennek értelmében az iskola duális szakképzésének tanulói az egyetem gazdálkodás és menedzsment, valamint kereskedelem és marketing alapszakán élhetnek a kreditbeszámítás lehetőségével, ami a tanulmányi idő jelentős lerövidülését is jelentheti.

2024. május 13. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36