Black Friday az Extreme Digitalnál

forrás: Prím Online, 2017. november 22. 07:41

Az Extreme Digital november 17-én sikeresen lezajlott Black Friday-án 80 ezer terméket vásároltak az akcióvadász vásárlók, akik összességében mintegy egymilliárd forintot spóroltak meg a fekete pénteki vásárlással. 

Hétfő délutánra már a rendelések egyharmadát kézbesítették, egy héten belül – még a karácsonyi roham előtt - pedig a csomagok 90 százalékát házhoz szállítják. A nagy sikerre való tekintettel november 24-én akár 50%-os mértékű árengedményt kínáló őrült akciók várják majd az érdeklődőket a www.edigital.hu-n.

 

Az Extreme Digital fekete péntekén ezerféle kategória százezer terméke közül vásárolhattak az érdeklődők néhány perccel reggel hét óra és éjfél között a webáruház ideiglenes Black Friday szekciójában. Az akciós nap tizenhét órája alatt 80 ezer darab terméket vásároltak meg az érdeklődők, amely tavalyhoz képest jelentős, közel 20 százalékos növekedést jelent mind a rendelések száma, mind pedig az árbevétel tekintetében.

 

Ahol élnek magyarok, onnan rendeltek is

A legtöbb érdeklődő reggel 7 óra 20 perckor volt a webáruházban, ekkor hatvanezren böngészték a kínálatot egyidejűleg. A Black Friday a környező országok magyarlakta településeiről is jelentős forgalmat generált. Ezen kívül jelentős számú megrendelés érkezett a Londonban élő magyaroktól is, magyar címekre való kiszállítással.

 

A múlt heti fekete péntek vásárlói között az Extreme Digitalnál a férfiak voltal többségben (57,1%), míg a női vásárlók aránya 42,9% volt. Korcsoport szerint a legnagyobb arányban a 25-34 éves korú (34,18%), illetve a 35-44 éves korú (30%) felhasználók vásároltak ezen a napon.

 

Hasznos termékre és legóra bukik a magyar

Az idei év Black Friday-es slágertermékei az örök kedvenc okostelefonok mellett a háztartási kisgépek (például kapszulás kávéfőző, mikrohullámú sütő), a háztartási nagygépek (mosó-, mosogató-, szárítógépek és hűtőgépek) voltak, illetve minden korábbi éveknél nagyobb sikere volt a LEGO játékoknak is. Az idén először elérhető bútorok közül az egyik nagyméretű sarokülőgarnitúrát vásárolták nagyobb darabszámban. 

 

A hazai vásárlók döntő többsége továbbra is a készpénzes vagy átvételkor történő bankkártyás fizetést részesíti előnyben, online bankkártyás fizetéssel a vásárlások mintegy 15%-ában rendezték az áru ellenértékét – de például a Londonból érkező megrendelések csaknem mindegyike ilyen volt.

 

Idén minden második vevő elmegy a termékért

A tavalyi 38%-ról 50%-ra emelkedett a bolti átvételt kérők aránya, ami azt mutatja, hogy a magyar vásárlók jobban szeretik jól megnézni vásárlás előtt és személyesen kifizetni a rendeléseket. Az Extreme Digital országszerte 17 szaküzletében biztosítja a normál méretű fekete pénteki termékek átvételét 5 napos határidővel. Személyes átvétel esetén hitelre is lehet vásárolni Black Friday-es termékeket az Extreme Digitalnál, ezt a lehetőséggel eddig a vevők 12 százaléka élt. 

 

Minden rendben a kiszállítással

Nem lehet okuk panaszra a házhoz szállítást választó vásárlóknak sem: a fekete pénteki megrendelések első hétezer csomagja még aznap útnak indult, hétfőre pedig az összes csomag egyharmadát kézbesítették a futárok a vásárlóknak. Egy héten belül az összes Black Friday-es csomag mintegy 90%-át megkapják a vásárlók.

 

A nagy sikerre való tekintettel az Extreme Digital kedvezni próbál azoknak a vásárlóknak is, akiknek nem sikerült múlt héten akciósan vásárolni, ezért érdemes lesz most pénteken (november 24-én) is korán kelni, hisz több száz terméket árát újra lecsökkentik az őrült napok keretében a www.edigital.hu-n.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09