Intelligens háztartási megoldások az IFA-n

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 1. 19:32

Az okostelefonról vezérelhető, és chatüzenetek formájában velünk beszélgető érintővezérlésű mosógép csak egy azon újdonságok közül, melyeket az IFA kiállításon ismerhet meg a nagyközönség. 

Európa egyik legjelentősebb elektronikai és háztartási eszközöket felvonultató kiállításán a látogatók virtuális valóság szemüveg segítségével csöppenhetnek bele a Candy Hoover cégcsoport által bemutatott okosháztartás mindennapjaiba.

 

Az otthonok szinte mindegyikében megtalálható eszközöket gondolt és tervezett újra a Candy, melyeket a fogyasztói elektronika és a háztartási készülékek egyik legjelentősebb európai seregszemléjén, a szeptember 1-jén nyitó IFA kiállításon mutat be a cég. Az újdonságok egyike a Bianca névre keresztelt okosmosógép, mely képes chatüzenetben jelzi, ha valami nem stimmel a mosással. Az okostelefonnal is párosítható eszközzel nem kell többé azon gondolkodni, hogy mikorra időzítsük a mosást, hogy hazaérjünk, mire végez, ugyanis távolról vezérelhető, de szükség esetén a mosógép is „visszaszól”. 

 

 

 „A gépi intelligenciával felvértezett Bianca-val párbeszédet folytathatunk okostelefonunk segítségével. Az okosmosógép értelmezi a fogyasztó igényeit, korrigálja az esetleges hibákat, tanul és fejlődik, s ha kell, interakcióba lép velünk. Korábban, ha például eltömődött a szűrő, akkor a mosógépek jobb esetben valamilyen értelmezhetetlen kód formájában jelezték a hibát, Bianca viszont egyértelmű üzenetet küld a felhasználó telefonjára a karbantartás szükségességéről, vagy éppen segít kiválasztani az optimális mosási programot” – avat be a részletekbe Filipova Brigitta, a Candy Hoover Hungary Kft. trade marketing managere. 

 

Persze a mosás indítása közvetlenül az eszközről is elérhető: ezt a felhasználó a Smart Ring nevű érintőképernyős felület segítségével teheti meg. A tervezők még arra is gondoltak, hogy a tipikusan földön elhelyezett mosógép „programozásához” ne kelljen lehajolni: az érintővezérlő 11 fokos dőlésszöge biztosítja az egyszerű hozzáférést és guggolásmentes kezelést. A Candy fejlesztői a mosógép fő funkcióját sem hagyták érintetlenül. A Mix Power Jet Plus technológiával a mosószer nem egyszerre folyik be a ruhák közé, hanem folyamatos adagolással. Ez a Zoom funkció keretében érhető el, mely minden szövettípus és mosóprogram esetében alkalmazható és kevesebb, mint egy óra alatt még tisztább mosást eredményez.

 

Nincs több piszkos meló

Szintén az IFA-n mutatkozik be a legújabb, vezeték nélküli multifunkciós kézi porszívó, a Hoover Rhapsody. A készülékben elsőként jelenik meg a HSpin technológia, melynek lényege, hogy a gép belső szűrőháza forgómozgást végez, ami a megszokott szívóhatáson túl további légáramlatot eredményez. Ennek köszönhetően az összegyűjtött kosz a tartály aljára kerül, így annak ürítése nem tartozik többé a „piszkos munkák” közé. A készülék számos kiegészítőjének köszönhetően a lakásban és kültéren egyaránt megállja a helyét, legyen szó autókárpit, padlószőnyeg vagy éppen parketta tisztításáról. „Ráadásul a Rhapsody képes eljutni a legnehezebben megközelíthető helyekre is: akár 180 fokos szögben is dönthető, míg a szívófejen elhelyezett LED világítás biztosítja, hogy az eldugott, sötét sarkokat is alaposan kitisztítsuk” – tette hozzá Filipova Brigitta. 

 

 

A Candy Hoover cégcsoport újdonságai elsőként a szeptember 1-6. között megrendezésre kerülő IFA elektronikai kiállításon próbálhatók ki rendhagyó formában is; virtuális valóság segítségével teremtik meg az okosháztartás hangulatát, így termékeik főbb előnyeit 3D-ben, különleges körülmények között is megtapasztalhatják az érdeklődők. 

 

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50