A Dell EMC elindította új, integrált partnerprogramját

Az egyszerű, kiszámítható és jövedelmező program rendkívüli lehetőségeket nyújt a partnerek számára a növekedésre és a nyereség növelésére

forrás: Prím Online, 2017. március 7. 09:53

A Dell EMC hivatalosan is elindította új, az alapoktól felépített — és a két korábbi, világszínvonalú program előnyeit ötvöző — integrált partnerprogramját, amely egyetlen program keretében nyújt megoldást a Dell EMC partnerek jelenlegi és jövőbeli igényeire. A nemzetközi partnerekkel együttműködésben kidolgozott program három fő alappillére az egyszerűség, a kiszámíthatóság és a jövedelmezőség.

„A globális üzleti világ rohamosan változik, és egyre többen ismerik fel a digitális transzformáció fontosságát. A Dell EMC és partnerei egyedülálló helyzetükből adódóan maximális segítséget tudnak nyújtani ügyfeleiknek ebben a fejlődésben” — nyilatkozta John Byrne, a Dell EMC globális értékesítésért felelős elnöke.

 

Kiszámítható: részvételi szabályok és az Infrastructure Solutions Group (ISG)

A Dell EMC elkötelezett az iránt, hogy új üzleteket szerző partnereit megjutalmazza. Az integrált és teljes mértékben egyszerűsített folyamatnak, valamint a globális érvényű Partner Etikai Kódexnek köszönhetően, az új üzleti megállapodások regisztálására hivatott Deal Registration program védelmet nyújt azon partnerek számára, akik ügyfeleik körében aktívan népszerűsítik a Dell EMC termékeit és megoldásait. A regisztrált és jóváhagyott lehetőségekkel rendelkező partnerek előnyösebb árakat kaphatnak, valamint védelmet élveznek a közvetlen értékesítési konfliktusok esetén.

 

A Dell EMC célja, hogy partnerei a jövőben teljes értékű Dell EMC értékesítőként működjenek az új és a meglévő piacokon. Ennek érdekében viszonteladói csatornáinál kiterjeszti a tárólókra már eddig is alkalmazott Incumbency for Storage programot — mely a partnerek a tárolók értékesítése terén eddig elvégzett munkáját hivatott védeni —, az Infrastruktúra Megoldások Csoport (ISG) összes termékkörére. Így védi a partnerek eddig befektetett munkáját minden ISG termékkörre — úgy mint szerverek, hálózatok, tárolók, biztonsági mentések, konvergens/hiperkonvergens és további megoldások területén egyaránt — a minősített ügyfeleknél.

 

Több programszint, több előny

Az új programszinteket úgy alakították ki, hogy a Dell EMC partnereit versenytársaik elé helyezzék, és egyértelmű út vezessen az egyre magasabb szintekre. A Gold, Platinum és Titanium programszintek mellett utóbbin belül újdonságként a Titanium Tier és Titanium Black szint is elérhető lesz. A Dell EMC megoldásokat szállító partnerei jelentős visszatérítést kaphatnak elsősorban az olyan nyereséget hozó tevékenységek után, mint az új üzletek szerzése, a Dell EMC szolgáltatások értékesítése — beleértve a tanácsadást, üzembe helyezést, támogatást és az oktatási szolgáltatásokat —, a képzéseken való részvétel és a teljes portfólió értékesítése. Ahogy egyre magasabb szintre lépnek, a program egyre több előnyét élvezhetik.

 

Az egységes program a Dell EMC partnereinek teljes körét felöleli, beleértve a teljes megoldást szállítókat és felhőszolgáltatókat, a stratégiai kiszervezett-szolgáltatást végzőket, az OEM-partnereket, a rendszerintegrátorokat, valamint a disztribútor partnereket. Ennek, az értékesítési lánc minden elemére kiterjedő stratégiának a részeként érti azon vállalkozásokat is, amelyek „Powered by Dell EMC”–vel fémjelzett, Dell EMC technológiát tartalmazó termékekkel lépnek piacra. 

 

 

Disztribútor partnerek

A disztribúciónak kulcsfontosságú szerepe van abban, hogy partnereink megfelelően szolgálják ki ügyfeleik igényeit és a Dell EMC támogatja ezt az üzleti modellt. A disztribútori program e támogatás átfogó rendszerét kínálja, amely az értékesítés teljes összegére vonatkozó alap visszatérítést, célzott partnerekre és egyes üzletágakra vonatkozó növekedési ösztönzőket, valamint szolgáltatásokra vonatkozó visszatérítéseket is tartalmaz.

 

„Az új, integrált program a két korábbi program legjavát egyesíti, célja a partnerek fejlődése és a jövedelmezőség növelése, a partnerek támogatásának és elismerésének tekintetében pedig felülmúlja az iparág összes eddigi ajánlatát. Semmi kétségem, hogy ez a program rendkívül jövedelmező lesz a Dell EMC és partnerei számára egyaránt, és lehetővé teszi az iparág további fejlődését” — mondta Kevin Rhone, az Enterprise Strategy Group értékesítésiigazgatója.

 

Szolgáltatások

A partnerek mélyebb kapcsolatot építhetnek ki és értékesebb szolgáltatásokat kínálhatnak ügyfeleiknek, ha saját képességeiket kiegészítik a Dell EMC szolgáltatásaival. Az új program lehetőséget ad a partnereknek, hogy kihasználják a szolgáltatások értékesítésében lévő növekedési lehetőséget. Mivel viszonteladóként értékesíthetik a Dell EMC szolgáltatásait, további visszatérítéseket kaphatnak, és növelhetik esélyüket a magasabb programszintek követelményeinek elérésére. A tanácsadásban, támogatásban és üzembe helyezésben szolgáltatói kompetenciával rendelkező partnerek pedig a Dell EMC szolgáltatásokat részben, vagy teljesen önállóan is nyújthatják.

 

Egyszerű: egységes partnerportál

A partneri elégedettség növelése érdekében a Dell EMC partnerprogram egyetlen portálról érhető el, ahol minden szükséges információ megtalálható, és amelynek egyszerű használatát az egyes partnertípusok és a partnerség jellege szerinti nézetek biztosítják. A minden partner számára egységes belépési pontként szolgáló portál 2017. február 20-a óta él.

 

Jövedelmező: jelentős visszatérítés és piacfejlesztési keret (MDF)

Az arra jogosult partnereket jelentős visszatérítéssel jutalmazó program egyik sarokköve a jövedelmezőség növelésének lehetősége.

 

Cloud Partner Connect kezdeményezés

A Dell EMC Cloud Partner Connect kezdeményezése a hagyományos megoldásokat szállító és a felhőszolgáltató partnerek közötti viszonteladói kapcsolatok kiépítését támogatja. A hagyományos megoldásokat szállító partnerek így olyan ajánlatokat kínálhatnak ügyfeleiknek, amelyek a vezető felhőszolgáltatásokat is tartalmazzák — mindezt minimális befektetéssel, a Dell EMC jóvoltából.

 

OEM-partnerek iránti elkötelezettség

Minden OEM-ügyfél egyedi, így piaci tevékenyégük és igényeik is eltérőek. A Dell EMC azért hozott létre egy külön OEM partneri kategóriát, hogy még jobban megfelelhessen a Dell EMC OEM-partnerek és ügyfeleik igényeinek. A Dell EMC erőforrásaik és képességeik alapján gondosan választja ki OEM-partnereit, és elkötelezetten támogatja az OEM-ügyfeleket termékeik hatékony piacra juttatásában. Ezek a partnerek értéknövelt szolgáltatásokkal egészítik ki a Dell EMC ajánlatait, például egyedi hardver- és szoftverintegrációval, saját összeszereléssel és teszteléssel, finanszírozási lehetőségek biztosításával, raktárkészlet-kezeléssel, konszolidációval és szállítással, valamint egyéni támogatási- és beszállítói lánc biztosításával.

Kulcsszavak: partnerprogram Dell EMC

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36