A Blackberry bejelentette a világ egyik legbiztonságosabb androidos okostelefonját – a DTEK50-t

A DTEK50 a BlackBerry páratlan biztonságát, adatvédelmét és hatékonyságát nyújtja az árérzékeny felhasználóknak és vállalkozásoknak

forrás: Prím Online, 2016. július 28. 15:06

A BlackBerry Ltd a világ egyik vezető mobilkommunikációs cége bejelentette, hogy előrendelhető a DTEK50, a világ egyik legbiztonságosabb androidos okostelefonja. Magyarországon előrendelés a http://www.berrybolt.hu/ webáruházban adható le. A PRIV-et követően a DTEK50 a BlackBerry második androidos okostelefonja.

Az Android Marshmallow 6.0 verziójával felszerelt DTEK50 a BlackBerry egyedülálló biztonságát, adatvédelmét és hatékonysáságát kombinálja az Android teljes érintésvezérléses designjával. A készülék ideális vállalati flotta kiépítésére is, valamint a fogyasztók számára is elérhető árszintet képvisel.

 

"Vásárlóink adatvédelmét komolyan vesszük. Ezért vagyunk büszkék arra, hogy a legújabb androidos okostelefonunkba beépítettük az összes biztonsági és adatvédelmi funkciót. A DTEK50 egyesíti a BlackBerry híres, egyedülálló biztonsági és adatvédelmi tulajdonságait az Android gazdag ökorendszerével" – mondta Ralph Pini operatív igazgató, a BlackBerry készülék üzletágának vezetője. "A DTEK50 továbbbővíti a BlackBerry biztonságos okostelefon-választékát, a vásárlóink számára választási lehetőséget nyújt, különböző árszinten, mind BlackBerry 10-es, mind androidos platformon."

 

Élvonalban az Android-biztonság 

Androidos okostelefont használók között végzett friss kutatásban a BlackBerry azt találta, hogy 50 százalék szerint az okostelefonja mérsékelten biztonságos, azonban a biztonsági félelmek dacára, az Android felhasználók egyhatoda nem tud az Android biztonsági frissítéseiről (javítócsomagjairól). 

 

"Az okostelefonokat érintő növekvő kiberbűnözés közepette a felhasználókban tudatosítani kell, hogy féltett személyes adataik – lakcímük, bankinfóik, gyerekeik fényképe – a személyes készülékeiken kockázatnak vannak kitéve. Éjszakára senki sem hagyná nyitva a lakása ajtaját. Olyan okostelefont használni, amely az adatvédelmet nem veszi komolyan, hasonló veszélyforrást jelent, " – mondja David Kleidermacher, a BlackBerry biztonsági igazgatója. "A vállalkozások számára ugyanilyen fontos, hogy a mobilkommunikációs rendszerük minden pontján, az eszközöktől a hálózatig és a szerverekig, védjék érzékeny adataikat a kibertámadásokkal szemben.”  

 

A DTEK50 tervezésekor figyelembe vették a mai biztonsági és adatvédelmi igényeket, hogy a készüléket az androidos felhasználók kompromisszumok nélkül tudják használni. Az okostelefonok különböző módszerek által, mint rosszindulatú appok, scareware figyelmeztetések és nem biztonságos WI-FI kapcsolatok, növekvő mértékben célpontjai a kibertámadásoknak. A BlackBerry androidos okostelefonjai, beleérte a DTEK50-t és a PRIV-t, egyedülálló, beépített hardware-biztonsággal rendelkeznek. 

 

A DTEK50 titkosítja a felhasználó összes adatát, beleértve a kritikus üzleti és személyes adatokat, mint például képeket, videókat és elérhetőségeket. Kártékony programok elleni védelem is be van építve a háttérmentési, törlési és visszaállítási képességgel együtt. Kiegészítő szoftverek nyújtanak lehetőséget a felhasználó számára, hogy ellenőrizze, mely appok érhetik el a személyes adatait vagy a készülék olyan eszközeit, mint a mikrofon vagy a kamera. 

 

A BlackBerry ugyanazon a napon nyújtja a biztonsági frissítéseket (a biztonsági foltozást szolgáló javítócsomagokat), amelyen a Google hivatalos információt közöl róluk, ezzel szemben számos népszerű androidos márka hackertámadás kockázatának teszi ki a felhasználó privát adatait azáltal, hogy késlekedik a biztonsági frissítésekkel. 

 

 

A DTEK50 jellemzői, amelyek az egyik legbiztonságosabb androidos okostelefonná teszik az új készüléket a következők:

  • Gyors biztonsági javítás: a BlackBerry tartja a rekordot a biztonsági javítások gyorsasága terén, magasra helyezve a lécet az incidenskezelésben és a foltozás-menedzsmentben.       
  • DTEK BlackBerry App: a felhasználók számára lehetővé teszi az operációs rendszer és az appok automatikus monitorozását, hogy tudják, a privát adataik mikor kerülhetnek veszélybe, és lépéseket tehessenek a védelmük javítása érdekében. A DTEK app nyomon követi az alkalmazásokat is, és figyelmezteti Önt, ha valaki: képet vagy videót készít a tudta nélkül, bekapcsolja a mikrofonját, üzenetet küld, vagy az elérhetőségeihez vagy földrajzi helyzetéhez akar hozzáférni.·       
  • A hardvernél kezdődik a biztonság: a BlackBerry gyártási eljárása során olyan saját technikát alkalmaz, amely a biztonságot a kezdettől fogva előtérbe helyezi. Így minden DTEK50 okostelefon processzora egyedi biztonsági kulcsokkal rendelkezik, melyek eltávolíthatatlanok és megváltoztathatatlanok.     
  • Biztonságos bootolási eljárás: a hardveres kulcsokra építve a DTEK50 biztonságos bootolási láncsora minden betöltődési lépcsőfoknál leellenőrzi, hogy a következő komponens teljesen ép, így biztosítva, hogy az utolsó újraindítás óta nem módosították a készülék szoftverét.   
  • Megerősített androidos operációs rendszer: a BlackBerry kiegészítő biztonsági foltozásokat, javított véletlen számgenerálást, címtartomány generálást és tanúsítványrögzítést nyújt, nehezebbé téve a támadók számára a készülék célbavételét applikáció/rendszer memória túlterhelése által.        
  • FIPS 140-2-nek kompatibilis teljes lemez titkosítás: lopás ellen védi privát adatait, például  a fényképeket vagy banki adatokat. A meghajtó-titkosítás minden androidos BlackBerry készülék esetén gyárilag be van kapcsolva.

 

Munkára kész 

A DTEK50 egyesíti a világ egyik legbiztonságosabb okostelefonját a BlackBerry vállalati megoldásaival azért, hogy olyan nagy teljesítményű készüléket nyújtson, amely segítséget jelent a napi munkavégzésben.. A kulcsjellemzők a következők:  

  • Android for Work and Google Play for Work: lehetővé teszi vállalati környezetbe való gyors, egyszerű és biztonságos integrálást, ugyanúgy, mint számos üzleti és IT app egyszerű elérését.
  • A vállalati mobilkommunikáció teljes körű támogatása: a DTEK50 támogatja a BlackBerry saját mobilmenedzsment-platformját, a BES12-t és a teljes körű mobilbiztonságot és hatékonyságot nyújtó megoldásainak csomagját, ami a következőket foglalja magába: BlackBerry WatchDox biztonságos fájlmegosztás, Good Work vállalati e-mail és együttműködési rendszer, BlackBerry Strong Authentication virtuális magánhálózati (VPN) megoldás, SecuSUITE for Enterprise biztonságos hang- és azonnali üzenetküldő kommunikáció, BBM Protected titkosított üzenetküldés.

 

A célnak megfelelő kialakítás 

A DTEK50, a BlackBerry valaha volt legvékonyabb készüléke, az egyik legjobb androidos BlackBerry, mely azzal a céllal jött létre, hogy a felhasználók hatékonyságát és válaszadási készségét javítsa, egyben ötvözze a biztonságot az intelligens kialakítással. A fontosabb jellemzők a következők:  

  • BlackBerry intelligens billentyűzet: a DTEK50-t okosbillentyűzettel látták el, amely tanul a felhasználótól, javítja a gépelés pontosságát és a gyorsaságát. A gépelés során javaslatot nyújt szavak használatára, és három nyelvig lehetővé teszi, hogy a felhasználó automatikusan váltson közöttük a gyorsabb beszélgetés céljából.
  • BlackBerry Hub: ez a beérkező üzenetek egységesített postaládja, amely segítségével minden üzenet egy helyre vonható össze, legyen szó e-mailről, naptárról, ismerősök címjegyzékéről, vagy telefonhívásokról.   
  • Testreszabható BlackBerry gyorsbillentyű: a kényelmi funkciót ellátó gyorsbillentyű lehetővé teszi, hogy Ön egyetlen gombnyomással elérhesse a kedvenc alkalmazásait.  
  • Ragyogó kijelző: a DTEK50 5,2 colos, Full HD-és kijelzővel készül, amely 16 millió színárnyalat megjelenítésére képes. A karcálló üvegből készült képernyő olyan speciális oleofób (olajat, zsiradékot taszító) bevonattal van ellátva, amely megfelelő védelmet nyújt az ujjlenyomatok és az érintőkijelző „elmaszatolódása” ellen. 
  • Bővíthető memória: A DTEK50 memóriája micro SD kártyákkal megfizethető áron, a készülék működése közben („hot swap”) akár 2 TB kapacitásúra bővíthető.   
  • Káprázatos kamera: a DTEK50 okostelefont úgy tervezték, hogy a 8 megapixeles előoldali, illetve a 13 megapixeles hátoldali kamerával a felhasználók professzionális kivitelű fotókat készíthessenek. A kamerák automatikus élességállítási, azaz Phase Detection Auto Focus funkciója és a dupla LED-es vakuja lehetővé teszi, hogy a kamera gyorsan fókuszáljon, így a felhasználó akár gyenge fényerő mellett is éles, valósághű fotókat készíthessen. 

 

 

Értékesítés, elérhetőség és ár 

A DTEK50 okostelefont Magyarországon 2016. július 28-tól lehet előrendelni a BerryBoltban.  A készülék ára 114990 forint. A DTEK50 várható hazai megjelenése 2016. augusztus közepe.

A BlackBerry és a BerryBolt közös akciójában az előrendelők ingyenesen hozzájuthatnak a készülék mellett egy 15 ezer forint értékű, 12.600 mAh kapacitású eredeti BlackBerry külső akkumulátorhoz is. Az akció a 2016. augusztus 15-ig leadott előrendelésekre, vagy a készlet erejéig érvényes. 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05