Startup.Coach: találkozóhely induló cégeknek

forrás: Prím Online, 2015. július 16. 09:21

Az új magyar szolgáltatás virtuális találkahelyként szolgál a kezdővállalkozások számára. Az alapító Magyar Telefon-Média Intézet célja a közösségépítés, a befektetőkeresés támogatása, a tanácsadók és vállalkozók egymásra találásának segítése. 

A Startup.Coach egy teljesen újszerű közösségi oldal, amely a közös munkáról szól. Ez az új webes felület kifejezetten az induló innovatív vállalkozásokat segíti többek között a bemutatkozásban, ismertté válásban, műszaki tanácsadásban és a befektetők megtalálásában. Lehetőséget ad arra, hogy innovatőrök, feltalálók, kezdő vállalkozók bemutathassák saját projektjüket, szolgáltatásukat, kampányokat indíthassanak, nyilvántarthassák befektetőiket és eladásaikat, vállalásaikat. A Startup.Coach célja, hogy a startupoknak szakmai támogatást és ismertséget biztosítson a legnehezebb időszakban, az indulás első két évében.

 
 
A projekt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara tanácsadói osztályának és a klingersynergy tanácsadói hálózatának segítségével segíti a startupokat a fejlesztések műszaki és üzleti validálásában.
 
A projektek népszerűsítésére kampányok indíthatók, egyrészt azért, hogy összejöjjön a pénz a beindításához (fundraising), másrészt termékértékesítésre, partnerszerzésre.
 
A Startup.Coach-on regisztráló cégek adatbázisához több ember kapcsolódhat: egy startup munkatársai vagy egy projektben az üzlettársak, közös innováció esetén a feltalálótársak. A felhasználók létrehozhatnak közös projekteket, így egy céltervnek több gazdája lehet, magánszemélyek és cégek egyaránt. Ha a célterv már megvan, az oldalra többféle tartalmat is fel lehet tölteni ezzel kapcsolatban: videót, prezentációt, fotógalériát, szöveges leírást, idővonalat. 
 
A tagok a weboldalt a működés első éveiben ügyfélkapcsolat-kezelésre, webáruház működtetésére és ügyviteli nyilvántartó szoftverként is használhatják.
 
A Startup.Coach mindezek mellett összekapcsolja az innovációs ökoszisztéma jelenleg szigetszerűen működő szereplőit. A vállalkozások elérésében a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara partnerséggel, illetve a kamarai rendszerben elérhető, már regisztrált innovatív cégek közvetlen meghívásával kívánják a szolgáltatást minden érdekelt hazai céghez eljuttatni. A Startup.Coach a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által megvalósított innovatív vállalkozási térképpel szintén kölcsönös előnyökön alapuló együttműködésre törekszik, hiszen a hivatal adatbázisában szereplők a most bemutatott szolgáltatások elsődleges célpontjai. 
 
A Startup.Coach keddi sajtótájékoztatóján bemutatott szolgáltatás nem csak összegyűjti a vállalkozásokat, távolabbi célként segíti azokat beilleszkedni a hazai és nemzetközi innovációs ökoszisztémába. Ezt a célt támogatja nemzetközi hálózatával a Magyar Nemzeti Kereskedő Ház, amely az oldalon megjelenő cégeknek kínál segítséget termékeik, szolgáltatásaik nemzetközi piacra vitelében. Az oldal jelenleg korai béta fázisban már fogadja az első regisztrálókat. A projekt az intelligens vállalkozói hálózat létrehozása című, GOP-3.3.2-13-2013-0062 azonosítószámú pályázat keretében valósult meg.
 
 A fotón: Turcsán Tamás / startup szakértő, Üzleti Rendszerek Kft.
Kulcsszavak: Startup.Coach startup

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38