Az első magyar lokális közösségi oldal – Miutcánk.hu

Czipperer Dia, 2014. augusztus 11. 16:23

Megérkezett az első magyar lokális közösségi oldal. A Miutcánk.hu névre keresztelt megoldás új utat nyithat a magyar oldalaknak, mely fogalom úgy tűnt, az iWiW bezárásával érvényét veszti.

Új lokális közösségi oldal indult Miutcánk.hu néven. Az oldal célja, hogy felpezsdítse a magyar online közösségi oldalak állóvizét, amelynek – lássuk be – az iWiW vége csak az utolsó csepp volt a pohárban.

 

Ahogy a névből is kitűnik, nem egy szokványos közösségi site-tal van dolgunk. A két egyszerű ötltre épülő megoldás révén az emberek a környezetükben élőkkel összehangolhatják életüket, és különféle programokat is szervezhetnek. A fejlesztőknek vannak konkrét elképzeléseik is, de majd élesben kiderül, mennyire lesz sikeres és hosszú távon életképes az ötlet.

 

 

A vízió

 

„Itt az ideje újraértelmezni a szomszéd és a környék fogalmát” – áll a közleményükben. A fejlesztők elképzelése szerint az oldallal az emberek majd megspórolhatják költségeiket azáltal, hogy olyan emberekkel vannak kapcsolatan, akik közel élnek hozzájuk. Közös munkabejárás, grill pareti, zársadalmi felelősségvállalás – ezek mind arra szolgálnak, hogy feldobják a környékbeli életet és pénzt, időt takarítsanak meg az emberek.

 

Hol tartanak a munkálatok?

 

Az oldal egyelőre még nem széles körben elérhető: kilenc budapesti tesztkörnyéken működik. Azonban már ez idő alatt is kimutatható változás a felhasználók körében. Sokan például kölocsönadják drága, ugyanakkor ritkán használt szerszámaikat; illetve összefogással segítenek rászorulókon, vagy csupán együtt sportolnak az emberek.

 

Izolál, mégis összeköt?

 

Sokszor éri az a vád a világhálót, és főleg a közösségi oldalakat, hogy egyre jobban elszeparálja az embereket a valóságtól. A Miutcánk.hu viszont éppen olyan hidat szeretne képezni a valós és a virtuális világ között, mellyel az emberek ismét felfedezhetik egymás társaságát, és rálelhetnek a valós értékekre és kapcsolatokra.

 

A nyerő ötlet

 

A Lenovo Motivátor Nagydíj győztes csapata fejlesztette a jelenleg béta fázisban lévő oldalt, mely teljesen ingyen használható, csupán regisztrálni kell e-mail címmel vagy Facebook profillal. Egyelőre még csak azok vehetik igénybe, akik a tesztkörnyéken élnek, azonban a többiek is gond nélkül használhatják, ha meghívnak 30 másik embert.

 

Az oldal egyik hosszútávú célja, hogy kiemelt önkéntes társadalmi programok mögé álljon, és buzdítsa a felhasználókat a részvételre. A fejlesztők nyitottan várják a visszajelzéseket és készek arra, hogy a közösség és közönség igényei szerint alakítsák, fejlesszék tovább az oldalt.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AGON by AOC bővíti az új G4 gaming termékcsaládot

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bemutatja a G4 sorozat legújabb tagjait az elismert AOC GAMING portfólióból, a 23,8 hüvelykes (60,5 cm) 24G4XE és a 27 hüvelykes (68,6 cm) 27G4XE modelleket. Az idén bemutatott, formabontó, lopakodó repülőgépek által inspirált dizájnnal rendelkező új G4 sorozat, a 24G4X és 27G4X állítható magasságú Full HD modellekkel, valamint a QHD Q27G4X modellel, már elérhető a piacon.

2024. május 16. 11:32

Először szerzett aranyérmet magyar csapat a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Az idén Szíria által rendezett Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpia (IIOT) világversenyt a miskolci Földes Ferenc Gimnázium diákjai nyerték meg a tíz résztvevő csapat közül. A világverseny előkészületeihez is jelentősen hozzájárult Magyarország, hiszen az idei versenyre kiválasztott feladatok kétharmadát magyarok állították össze.

2024. május 16. 09:55

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Digitális gyermekvédelmi konferenciát szervezett az NMHH és az ELTE

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé, hogy a bántalmazás önkéntes bejelentése és a monitorozási kötelezettség közösen segítse a gyermekek védelmét az online térben. Többek között ez is elhangzott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) támogatásával, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar által a gyermekek online bántalmazása elleni védekezésről szervezett konferencián.

2024. május 15. 19:31

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38