Nemzetközi mobilfilm-fesztivál indul Budapesten

MTI Sajtóadatbank, 2014. július 19. 12:13

Budapestre érkezik a Movilfestawards nemzetközi mobilfilm-fesztivál, amely idén először fotó kategóriával egészül ki. A mobil filmek versenyére ingyen lehet nevezni a mobileszközökkel készült alkotásokat.

A filmfesztiválhoz kapcsolódóan tematikus kerékpártúra is indul a Telenor támogatásával, mely a legkülönlegesebb budapesti filmes helyszíneket járja be. A négy évvel ezelőtt, Spanyolországból indult Movilfestawards mobilfilm-fesztivál évről-évre több fiatal alkotót ér el. A korábbi években összesen 63 országból 1113 pályázat érkezett a fesztiválra. Idén a közép-európai régió központjának Budapestet választották a szervezők. A fesztiválra mobil eszközzel (mobiltelefon, táblagép, webkamera) készített, legfeljebb 8 perces filmeket várnak, három fő kategóriában:

- Movilfestawards kategória: általános filmszekció (vígjáték, dráma, horror, stb.)
- Movilive kategória: dokumentarista rövidfilmek
- Movilfestexperimental kategória: formabontó, kísérleti alkotások

 



A beérkezett pályázatokat egy nemzetközi szakértőkből álló zsűri választja ki. Idén először a film mellett fotó kategória is indul, ahol szintén mobileszközökkel készített képeket várnak a szervezők. A programra bárki jelentkezhet, a részvétel ingyenes, sőt, az Erzsébet téren található Movilfesthouse mobil-házban a filmek vágásához, utómunkákhoz is térítésmentesen kaphatnak szakmai segítséget az alkotók. A nyertesek a szakmában elismert Movifestawards díjjal gazdagodnak. A Movilfestbudapest kiemelt támogatója az Új Nemzedék program.

„Ha van mobiltelefonod internet eléréssel, akkor a XXI. század egyik legfontosabb vívmányát tartod a kezedben. Arra ösztönözzük az embereket, hogy jobban átgondolják, mekkora lehetőség is rejlik a mobil eszközökben, hiszen ez a technológia milliók életét változtathatja meg. Miközben az embert egyre több kép veszi körül, az MFA küldetése, hogy rávilágítson a vizuális kultúra fontosságára, és megőrizze annak méltóságát” – mondta el Sandra González, a Movilfestawards alapítója.

 

hirado.hu

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Digitális gyermekvédelmi konferenciát szervezett az NMHH és az ELTE

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé, hogy a bántalmazás önkéntes bejelentése és a monitorozási kötelezettség közösen segítse a gyermekek védelmét az online térben. Többek között ez is elhangzott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) támogatásával, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar által a gyermekek online bántalmazása elleni védekezésről szervezett konferencián.

2024. május 15. 19:31

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A világ 600 legjobb fiatal egyeteme közé került a Széchenyi-egyetem

Az 501–600. helyen szerepel a győri Széchenyi István Egyetem azon a ranglistán, amelyet a Times Higher Education (THE) május 14-én tett közzé a világ legjobb fiatal egyetemeiről. Az intézmény újabb sikere mögött erősödő kutatási teljesítménye, valamint szoros ipari és nemzetközi kapcsolatai állnak.

2024. május 15. 14:33

A FŐTAXI a Formula 1 Magyar Nagydíj hivatalos szállítópartnere

2024-ben immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt-vel kötött megállapodás értelmében a július 21-én tartandó viadal hivatalos és kizárólagos személyszállító partnere a legnagyobb múltú hazai taxitársaság, a FŐTAXI lesz. A megállapodás célja, hogy a látogatók és a partnerek egyszerűen és biztonságosan jussanak el a Hungaroringre és haza. 

2024. május 15. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38