Új adatközponti eszközöket mutatott be a Cisco

forrás: Prím Online, 2014. április 24. 11:01

A Cisco Global Cloud Index szerint 2017-re a munkaterhelések közel kétharmada felhőkörnyezetben kerül majd feldolgozásra, és a felhők a globális adatközpontok forgalmának közel kétharmadát fogják kitenni. A privát, nyilvános és hibrid felhőket építő vállalatoknak az optimális működéshez és a hatékonyság maximalizálásához szabályozás-alapú automatizációra van szükségük.

Ennek megfelelően a Cisco a Nexus 9000 portfolióhoz tartozó Nexus 9504-es és Nexus 9516-os kapcsolók bemutatásával folytatja az alkalmazásközpontú infrastruktúra (ACI) fejlesztését. Az ACI az első alkalmazásszintű adatközpont- és felhőmegoldás, amely teljes hálózati automatizációt, átláthatóságot, biztonságos skálázhatóságot nyújt, valamint a fizikai és virtuális hálózatba kötött informatikai erőforrások integrált kezelését biztosítja. A Nexus 9000 kapcsolóival és a Cisco Application Policy Infrastructure Controller (APIC) egységes szabályozásközpontú automatizálásával a vállalatok rendkívül biztonságos felhőhálózatokat és hibrid felhőket építhetnek ki.

A Cisco a Nexus 3000 termékcsaládot is kibővítette. A Nexus 3000 kapcsolók a tíz vezető felhőszolgáltató közül nyolc portfóliójában megtalálhatók. Az új Nexus 3164Q kapcsolót a nagymértékben skálázható adatközpontok (Massively Scalable Data Center - MSDC) és a Big Data kezelésére tervezték. A Nexus 3164Q a Cisco 9000 portfolió programozhatóságára építve a felhőszolgáltatók automatizálási eszközeinek – Linux Container, XML, JSON, Puppet/Chef, Python, OpenStack – széles körét támogatja.

A Miercom független tesztjei szerint a Nexus 9500 platform iparágvezető teljesítményt és megbízhatóságot biztosít. A Nexus 9500 portfóliót olyan rendszerinnovációk jellemzik, mint például az első belső backplane nélküli moduláris kapcsoló, amely 15 százalékkal hatékonyabb energiafelhasználást és hűtést tesz lehetővé, emellett az alkatrészek egyszerűbb kivitelezésével a meghibásodások okozta kiesési időszak is jelentősen lerövidül. Ez közel háromszor nagyobb megbízhatóságot jelent. A kapcsolócsalád az 1/10G hozzáféréssel, a 10G/40G aggregációs kialakítással, a nagyteljesítményű 40G és a jövőbeli 100G kétszintű „leaf-spine” architektúrával rugalmas és költséghatékony megoldás.

A felhők jelentősége miatt a Cisco új képesítési programjai is kifejezetten a hálózatprogramozással összefüggő munkaköröket célozzák és az egyes munkakörökhöz kapcsolódó specifikus készségeket fejlesztik:


·    Üzleti alkalmazásfejlesztő: az új, nyílt adatközponti környezet megismerése
·    Tervező / rendszerépítő: alkalmazásintegrációs készségek elsajátítása
·    Mérnök: integráció és hibaelhárítás programozható felhőalapú környezetben
·    Fejlesztő: programozható felületek használata a hálózat-automatizációra: JSON, XML, Python, Puppet/Chef, OpenStack.

A Cisco Consulting Services tanácsadói szolgáltatásai mérhető üzleti előnyöket biztosítanak a gyorsabb telepítésnek és az alacsonyabb infrastruktúraköltségeknek köszönhetően. Az ACI telepítését segítő új szolgáltatások: 


·    Cisco Readiness Planning: a kockázatok és lehetőségek azonosítása, működéselemzés és részletes migrációs tervek az ACI-ra való zökkenőmentes átállás érdekében.
·    Cisco Quick Start Service for Nexus 9000: segítség a Cisco Nexus 9000-es szériájú kapcsolók telepítéséhez.
·    Cisco Accelerated Deployment Services for Nexus 9000: az alkalmazásközpontú architektúrára való gyors átállás támogatása.

 

Kulcsszavak: szerver adatközpont Cisco

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36