Startup-feszt a 8kerben – nevezés május 2-ig

forrás: Prím Online, 2014. április 18. 09:28

Május 2-ig lehet nevezni az ország egyik legfontosabb tech eseményére, a Magyar Innovációs TechShowra, az esemény részeként tartott Fintech&Sales Demo Day-re és az első Central European Startup Awards-ra (CESA). A hazai digitális ipar leginnovatívabb új fejlesztéseit bemutató TechShow egyetlen eseménnyé olvad össze május 30-án az első CESA díjkiosztó gálájával, a startup cégeket és a velük partneri kapcsolatot kereső nagyvállalatokat összekötő Fintech&Sales Demo Day-jel, valamint a 21. Körkapcsolás konferenciával. A közösen tartott társrendezvényekben teljesedik ki a Startup Tavasz rendezvénysorozat is, amelynek célja erősíteni Budapest mint startup központ szerepét a közép-európai régióban.

Négy egymást kiegészítő eseménynek ad otthont a Grund 2014. május 30-án. A Mobilitás és Multimédia Klaszter immár hatodik alkalommal rendezi meg a Magyar Innovációs TechShow (angol nevének rövidítésével HITS) kiállítást, idén karöltve a Central European Startup Awards díjkiosztó gálájával, az OTP Hungaro-Projekt által szervezett Fintech&Sales Demo Day-jel, valamint a Magyar Projektmenedzsment Szövetség 21. Körkapcsolás konferenciájával.

A HITS célja, hogy egy inspiratív platformot teremtsen Magyarország és a közép-kelet-európai régió legkiemelkedőbb új info-kommunikációs termékei és szolgáltatásai számára, hogy bemutatkozzanak a startup szcéna, az iparági szereplők, a hazai és nemzetközi befektetők, a média és az érdeklődő nagyközönség előtt. A kiállítók kiválasztási folyamata az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően történik: az eseményt szervező MMKlaszter idén is nyílt felhívásban keresi az ország legizgalmasabb új tech fejlesztéseit. 2014. május 2-ig lehet nevezni. A független szakmai zsűri által legjobbnak ítélt 15 jelentkező május 30-án, egységes dizájnú standokon, illetve a rendezvény nagyszínpadán egy rövid prezentációban mutathatja be projektjét. A HITS főszponzora 2009 óta a Magyar Telekom, 2014-ben kiemelt támogatója az AVEC Csoport.

A 2014-es HITS különlegessége, hogy az esemény egyszerre kerül megrendezésre egy új regionális ambíciójú kezdeményezés, a Central European Startup Awards (CESA) díjkiosztó gálájával. A Startup Awards koncepciója 2012-ben született meg az észak-európai régióban. A 2014. májusban lezajló második Nordic Startup Awards-ot idén testvér-rendezvényként követi az első CESA, melynek célja hogy közelebb hozza egymáshoz a közép-kelet-európai országok startup ökoszisztémáit, továbbá hogy hidat építsen a két régió szereplői között. A közép-európai és az észak-európai rendezvénynek közösek a szervezői, a tanácsadó-testülete, továbbá a zsűritagok egy része is. A verseny a régió országait felölelő kampány keretében keresi hat kategóriában a legkiemelkedőbb szereplőket: startup-okat, alapítókat, befektetőket, fejlesztőket, designereket és szolgáltatókat. Az egyes országok nyerteseinek kihirdetését követően a 2014. május 30-i díjkiosztó gálán adják át a közép-kelet európai régió legjobbjainak járó díjakat. A versenyre május 2-ig lehet nevezni a rendezvény honlapján. A CESA fő partnerei és támogatói a Nemzeti Innovációs Hivatal, a Design Terminal, a White Summers Caffee & James, LLP, a Misys és a Ustream.

Különleges lehetőséget kínál a május 30-i esemény résztvevői számára az OTP Hungaro-Projekt, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség és a Kárpát Régió Üzleti Hálózat Zrt. által szervezett, az Fintech&Sales Demo Day, amelynek célja, hogy közös platformot teremtsen az új technológiai megoldásokat kínáló startup cégek, spinoff vállalatok és KKV-k, illetve a velük partneri kapcsolatot kereső nagyvállalatok számára. Az idei Demo Day-en elsősorban az innovatív pénzügyi megoldásokat, illetve a nagyvállalati értékesítést és marketinget támogató megoldásokat keresők és kínálók találhatnak egymásra. A Demo Day-re szintén május 2-ig lehet jelentkezni a HITS honlapján. A Fintech&Sales Demo Day főszponzora az OTP Mobil.

A társrendezvények negyedikének, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség 21. Körkapcsolás konferenciájának célja a startupok, nagyvállalatok és kormányzati szervek vezetői közötti párbeszéd erősítése, és a legsikeresebb startup projektmenedzsment technikák bemutatása. A Körkapcsolás gyémánt fokozatú partnere a T-Systems Magyarország.

A május 30-i rendezvény-együttes a számos hazai szakmai szervezet összefogásában, a Nemzeti Innovációs Hivatal kezdeményezésére született Startup Tavasz rendezvénysorozat záróeseménye, ahol a Startup Tavasz keretében április elején lezajlott verseny tíz győztese is bemutatja, hogy mekkorát lépett előre projektjével a verseny két köre között.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38