Online éli reneszánszát a személyi kölcsön

forrás: Prím Online, 2013. november 26. 08:40

Egyre derűlátóbbak vagyunk pénzügyeink terén: reneszánszát éli a személyi kölcsön, ezúttal online formában. Meguntuk a sorban állást, a Cetelem adatai szerint minden második kölcsönigénylés a bankfiókok helyett az internetről érkezik.

Több évnyi tetszhalál után újra népszerű a személyi kölcsön: 2013 első kilenc hónapjában 12%-kal több hitelt vettünk fel, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A közkedvelt hiteltermék most új formában, az interneten tér vissza: az időrabló sorban állás helyett egyre inkább a kényelmes, gyors online verzió mellett döntünk – derül ki a Cetelem adataiból. 

A kölcsönigénylés évekkel ezelőtt egyet jelentett a bankfiókban történő hosszas ügyintézéssel. A személyi kölcsön ma már csak néhány kattintás, hiszen a teljes folyamat bármikor elvégezhető az otthoni fotelből az interneten. Az egyszerű, gyors ügyintézés iránti erősödő igényt jól illusztrálja, hogy a Cetelemnél minden második (50%) személyi kölcsön igénylés már az interneten zajlik.

A bankfiókok nyitva tartása sem akadály többé, egyre többen ismerik fel, hogy az interneten nem kell az értékes munkaidőnk rovására intézni bankügyeinket: az online hiteligénylések negyede (25%) munkaidőn kívül, 18 óra után történik.

Idősebbek is elkezdhetik

Korábban az online szolgáltatások igénybevétele az interneten otthonosabban mozgó, a technikai újdonságok iránt nyitott fiatalabb korosztály „kiváltsága” volt. A változás itt is jól érzékelhető: ma már az idősebbek sem idegenkednek a netes ügyintézéstől, hiszen az online kölcsönök közel felét (42%) a 40-60 év közöttiek veszik fel a Cetelem friss adatai szerint.

Vidéken még fontosabb az online elérhetőség

Ha az online személyi hitel területi „eloszlását” vizsgáljuk, az adatokból jól látszik, hogy az igénylések 87%-a fővároson kívüli településekről érkezik. A kisebb vidéki települések lakói is szívesen használják az online ügyintézést, hiszen számukra különösen fontos, hogy ne kelljen hosszú utat megtenni a bankfiókig.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HONOR leleplezte a vadonatúj HONOR 200 Lite-ot

Már Magyarországon is kapható a vadonatúj HONOR 200 Lite. A sokoldalú okostelefon a felhasználók igényeihez igazodik: kiváló portréfotózási képességekkel, bámulatos kijelzővel, remek hardverrel, elegáns kialakítással és stabil felhasználói élménnyel érkezik.

2024. május 21. 14:30

Indul az emberszabású robotok sorozatgyártása

Már jövőre megindulhat az első ipari célú humanoid robotok sorozatgyártása. Ezekkel az eszközökkel a manuális tevékenységek több mint fele automatizálható. Az emberszabású robotok bevezető ára 80.000 euró körül várható, de így is nagyjából másfél év alatt megtérül egy ilyen beruházás – mutatta ki tanulmányában a stuttgarti központú Horváth csoport, amelynek magyarországi tagja az IFUA Horváth.

2024. május 21. 13:02

KPMG: Az energiaipar sem ússza meg a genAI bevezetését

Óvatosak a generatív mesterséges intelligencia bevezetése kapcsán az energiaipari vezetők. A KPMG Global Energy CEO Outlook legutóbbi kutatása szerint a vezérigazgatók a jelenlegi ingatag geopolitikai és politikai helyzetben is bizakodóak a növekedési kilátásokat illetően, a befektetések terén pedig legfőbb prioritásuk a generatív mesterséges intelligencia. Lelkesedésüket mérséklik azonban az etikai problémák és a kiberbiztonsági kockázatok. A kutatásból az is kiderül, hogy a vezérigazgatók az ESG-t ma már az üzleti siker egyik alapjának tartják.

2024. május 21. 11:28

A műanyaghulladékot a felére csökkentették az ABB finnországi gyárában

A hulladékok újrahasznosítására irányuló innovatív eljárások bevezetésével az ABB finnországi Porvoóban találha-tó gyártóüzeme 50 százalékkal csökkentette a vegyes műanyaghulladék mennyiségét, és 2023-ban közel 20 száza-lékkal javította az újrahasznosítás arányát. Az újrahasznosítási erőfeszítések fontos lépést jelentenek a Föld erőfor-rásainak megőrzése és az ügyfelek fenntarthatósági kötelezettségvállalásainak támogatása felé; ezen erőfeszítések 2024-ben 16 égerfa átlagos súlyának megfelelő mennyiségű polipropilént takarítanak meg.

2024. május 21. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59