Tarolt az IT-szektor az EY Az év üzletembere díjátadón

forrás: Prím Online, 2013. november 23. 11:20

Taroltak az IT-cégek az EY Az év üzletembere jubileumi díjátadóján: a fődíjat dr. Vinnai Balázs, az IND Group alapítója és ügyvezetője vehette át, a „Merész újító” különdíjas pedig Árvai Péter, a Prezi.com társalapítója és ügyvezetője lett.

„A Magyarországon már tizedik éve megrendezésre kerülő EY Az év üzletembere program a sikeres vállalkozásokról szól, amik kulcsszerepet játszanak a válságot követő építkezésben. A program idei díjazottjai is kiváló példái annak, hogyan lehet a minőséget, az értékteremtést és az innovációt szem előtt tartva sikerre vinni egy vállalkozást a folyamatosan változó gazdasági és társadalmi környezetben. A díjazottak példája is jól mutatja, hogy érdemes odafigyelni a magyar, egyre növekvő vállalatokra, vagy akár a kisebb technológiai cégekre is, hiszen nem feltétlenül kell sok időt várni egy újabb Magyarországról induló nemzetközi sikertörténetre” – mondta Havas István, az EY vezérigazgatója.

150 milliárd forintos összbevétel, ötezer munkavállaló

A Magyarországon tizedik éve megrendezett EY Az év üzletembere programban idén a pályázók elsősorban az IT szektort és a gyártó cégeket képviselték. A megmérettetésen induló vállalkozások összbevétele megközelítette a 150 milliárd forintot, és országszerte közel 5000 munkavállalót foglalkoztatnak. A budapesti és vidéki jelöltek közel azonos arányban vettek részt idén a programban. A legfiatalabb cégvezető 28 éves volt, míg a legidősebb a 74. életévét töltötte be.

„Az év üzletembere” díjat dr. Vinnai Balázs, az IND Group alapítója és ügyvezetője vehette át. A fődíjon kívül idén is három különdíjat adtak át: a „Példakép” Majoros Béla József, a Csaba Metál Öntödei Zrt. vezérigazgatója, a „Merész újító” Árvai Péter, a Prezi.com társalapítója és ügyvezetője, míg a „Jövő ígérete” Fazekas Gábor, a Mikropakk Kft. ügyvezető igazgatója lett.

„Nagy megtiszteltetés számomra az EY Az Év üzletembere díj, ami nem csupán a saját, hanem tehetséges munkatársaim kitartó munkájának elismerése is. Ez a díj megerősít abban a meggyőződésemben, hogy újító gondolkodással és eltökéltséggel egy magyar cég is képes átütő sikereket elérni akár a kompetitív nemzetközi informatikai piacon is. Az IND Group példa arra, hogy ez a szemlélet nem csupán a tulajdonosoknak, de számos tehetséges fejlesztőnek és szakembernek is lehetőséget ad arra, hogy világszínvonalú környezetben a globális piacot átformáló folyamatok részévé váljanak Magyarországon.” – mondta dr. Vinnai Balázs, az IND Group alapítója és ügyvezetője.


"Ez egy nagyon izgalmas díj! Köszönöm a megtiszteltetést, de merésznek egyedül nem mernék lenni. A siker főleg Magyarországnak, az ott dolgozó össze prezi munkatársnak köszönhető. Szeretném kiemelni két alapító társamat, Halácsy Pétert és Somlai-Fischer Szabolcsot, akik nélkül nem mertem volna nekivágni egy Microsoft elleni versenynek, a Bridge Budapest megalapításának, a nyitottakvagyunk.hu létrehozásának és a világ meghódításának" – mondta Árvai Péter, a Prezi.com társalapítója és ügyvezetője.

IND Group: garázscégből globális IT-vállalat

Az 1997-ben 50 ezer forintból „garázscégként” alapított vállalkozás mára egy 3,7 milliárd forintos árbevételű, több mint 200 főt foglalkoztató, jobbára a nemzetközi piacon tevékenykedő technológiai vállalattá nőtt. Folyamatos bővülésének és megújulásának köszönhetően a digitális banki felületek vezető európai specialistája lett. Szakosodott tudásuk és fókuszált tevékenységük alapjaiban változtatta meg a pénzügyi szolgáltatások piacát. A régióból egyedüliként került fel idén a vállalkozás a pénzügyi szektor technológiai beszállítóit rangsoroló nemzetközi FinTech100-as listára. A nyertes vállalkozó megkapta a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztjét. 2005-ben elnyerte az EY Az év üzletembere „Jövő ígérete” különdíját.

A Király Pál utcából a Szilikon-völgybe

Árvai Péter a Prezi fejlesztését egy Királyi Pál utcai egy szobás irodából indította útjára 2008-ban. A díjazott 18 hónapot dolgozott fizetés nélkül, kizárólag arra koncentrálva, hogy a cég gyors növekedést tudjon elérni. Ennek eredményeként az első sikerek már rögtön a termék piacra kerülése után megmutatkoztak. Mára a Prezi 180 szakembert foglalkoztat 26 országból, 2 irodában. A regisztrált felhasználók száma eléri a 30 milliót. A Prezi küldetése, hogy az ötletek megosztását szórakoztatóvá és magával ragadóvá tegye. A cég munkatársait és vezetését a kíváncsiság vezérli, ezért el tudnak térni a megszokott gondolkodási sémáktól, és ezáltal képesek a gyors megvalósításra. A cég jövőbeni célja, hogy 2 milliárd felhasználó számára elérhetővé tegye a Prezit, minden lehetséges digitális felületen.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38