Samsung Slim szivárvány színekben

Kiss Ádám Zoltán, 2010. december 11. 17:30

A netbookok, media centerként használt számítógépek és media playerek nélkülözik az optikai meghajtót, ezért ha lemezről szeretnénk lejátszani, beolvasni valamit, akkor különféle trükkökre kényszerülünk. Ha fontos a kényelem és az esztétikum, akkor választhatunk egy hozzánk illő színű Samsung külső DVD írót.

Az USB portra kapcsolható apróság a szivárvány színeiben kapható: kék, pink, piros, sárga, fekete és ezüst köpenyben pompázik. Külön tápellátásra már nincs szüksége, beéri az USB porton kapott árammal. A 12 cm-es és a 8 cm-es csillogó korongokat is kezeli és egy praktikus funkció, hogy kikapcsolást követően egy gombnyomással kivehetjük belőle a bent felejtett lemezt.

A slim méret és a rendkívül könnyű súly együtt teszi lehetővé, hogy a netbook mellett magunkkal hordhassuk, mindig kéznél lehessen. Az író Buffer Under Run Free technológiája megakadályozza, hogy a nagy sebességű írás során kifogyjunk az adatokból, ami több program egyidejű futtatása során előfordulhat. Ezzel az asztali gépekben levő írókkal azonos szolgáltatásban lesz részünk az USB-n keresztül is.

A Samsung slim USB optikai meghajtó kompatibilis a Windows 7-tel és a MAC OS-sel is (Apple jóváhagyással). A meghajtó programja (firmware) a Samsung weboldalról később frissíthető, ha valamilyen új lemezformátum jelenne meg. Ezentúl út közben a repülőtéren, egy tárgyalás során egy kávézóban vagy egy padon ülve a parkban is megírhatunk egy lemezt, ha  sors úgy hozza.