A VMware felvásárolja a Novell-t?

Kiss Ádám Zoltán, 2010. szeptember 17. 21:41

A Wall Street Journal értesülései szerint a VMware a Novell felvásárlását fontolgatja, mivel érdeklődik a cég Linux megoldásai iránt.

Gyakorlatilag tényként kezelik az üzleti világban a hírt, miszerint a Novell vezetése a vállalat feldarabolására és értékesítésére készül. A lehetséges vevőkbők sincs hiány, most pedig a Wall Street Journal  értesülései szerint egy újabb komoly játékos, a VMware folyat előrehaladott tárgyalásokat a Novell részeinek megvételéről.

Bár a hírt eddig még egyik fél sem erősítette meg, tény, hogy a két cég korábban már együttműködött egymással, jellemzően Linux-alapú felhők építésének területén. A hírek szerint az utóbbi időben agresszív felvásárlásairól elhíresült VMware az egyik legfontosabb, de nem a legkeresettebb Novell terméket, a SUSE Linux-ot szeretné felvásárolni. Más vállalatrészekre, szoftverekre már akadt komoly jelentkező, az AttachMate nevű cég például a NetWare üzleti fájlmegosztó szoftvert szeretné magának. A SUSE Linux operációs rendszer birtoklása fontos piaci állások megszerzéséhez segítené hozzá a VMware-t, ám egyelőre még semmilyen értesülés sem látott arról napvilágot, hogy mindez mennyi befektetést érne meg a vállalat számára.