Feltörték a PlayStation 3-at?

Kiss Ádám Zoltán, 2010. augusztus 21. 15:47

Hosszú évek után állítólag sikerült egy viszonylag egyszerű módszerrel, belső hardverelemek megbontása nélkül feltörni a Sony PS3-as konzolját.

Természetesen, mint minden törés, ez is ellenkezik a gyártó érdekeivel, így igen szűkösek a források, hiszen nem is olyan régen történt, hogy a rivális Xbox törése miatt hatszázezer felhasználót tiltottak le az online játékhozzáférésről. Mindenesetre annyit tudni, hogy a másolt játékok futtatását is lehetővé tevő megoldás egy külső hardverelem, nevezetesen egy USB porton át csatlakoztatott chip alapú eszköz. A felhasználók számára így rendkívül egyszerű használata, hiszen nem kell szétszerelni a konzolt, chipeket kicserélni más chipekre, forrasztani, lábakat átkötni, megpatkolni, jumperelni, egyszerűen bedugják a pendrive-ra hasonlító eszközt, és módosítás nélkül működnek a másolt játékok.

 Elvben minden PS3 variánshoz jó a chip, és minden másolt játék futtatható vele a beépített merevlemezről. Valljuk be, mindez kicsit talán túl jól is hangzik, így érdemes a több forrásból történő megerősítést megvárni. Elvben a garancia is megmarad az eszköz használatával, hiszen kihúzása után nem lehet megmondani, hogy használták. A kereskedelmi forgalmazásra is alkalmas, így kissé még gyanúsabbá váló szuperchipről a kétkedők megnyugtatására egy videót is elhelyeztek a világhálón, hogy higgyünk-e neki, azt mindenki maga bírálja el. Az egyetlen hátulütő, hogy Blu-ray/DVD filmek vagy PSX/PS2 játékok lementésére nem alkalmas a megoldás.