Gateway noteszgépek világító touchpad-del

Milkovits Gábor, 2010. június 7. 12:03

A Gateway két olyan laptopot mutatott be a tajvani Computex kiállításon, amelyek egyedi módon halványan fénylő touchpad-del vannak felszerelve.

A 13,3” EC339C és a 14” ID49C08u kezelőrésze érintésre fénylik fel, emellett pedig, a HP ClickPad-jeihez hasonlóan integrált, érintésvezérelt „egérgombok” is vannak rajta. A nyilvánvaló vevőkápráztatás mellett a megvilágítás funkciója éppen az lehet, hogy ezeket a gombokként működő, vonalakkal elválasztott felületeket rossz fényviszonyok között is meg lehessen különböztetni a touchpad többi részéről.

Az új Gateway noteszeken található még egy kifejezetten a közösségi oldalak közvetlen elérését biztosító gyorsbillentyű is. A kisebb gépben Intel Core i5 ULV CPU, valamint szintén energiatakarékos, a videókártyát és a lapkakészletet igény szerint felváltva használó Nvidia Optimus grafikus technológia működik. A 14 colos laptopba rendes Core i5 processzor, 4 GB RAM, egy DVD optikai meghajtó és egy 500 GB-os merevlemez került. Az árakról és a forgalmazásról egyelőre nem nyilatkozott a Gateway.