Új VMware vCenter termékek

Kovács Attila, 2009. augusztus 10. 18:33

A most bejelentett új termékek lehetővé teszik az alkalmazások teljesítményének monitorozását, a transzparens költségelszámolást, valamint a belső fejlesztői/tesztelési felhők menedzselését.

Az asztali és adatközponti rendszereket, valamint szolgáltatásként nyújtott szoftvereket egyaránt kínáló, a virtualizációs megoldások területén globális piacvezető VMware, Inc. (a New York-i tőzsdén: VMW) a virtualizáció-menedzsment terén további előrelépést jelentő, két új terméket jelentett be: a VMware vCenter AppSpeedet és a VMware vCenter Chargebacket. A VMware ezen kívül a VMware vCenter Lab Manager 4 új kiadásáról is hírt adott.
 
Ezek az új termékek leegyszerűsítik és automatizálják az olyan alapvető informatikai folyamatokat, mint az alkalmazások teljesítményének monitorozása, költségkimutatások készítése, és a fejlesztői/tesztelési felhők menedzselése az informatika hatékonyságának növelésére az adatközpontokban. A cég termékeivel az ügyfelek jelentős előnyökre tehetnek szert virtuális környezeteik fejlődése során.

Fontosabb termékelőnyök:

VMware vCenter AppSpeed
A virtuális gépeken futó többrétegű alkalmazások esetén biztosítja a szolgáltatási szintekre vonatkozó jelentéseket, illetve a proaktív teljesítmény-menedzsmentet.
Segítségével a rendszergazdák információkat szerezhetnek arról, hogy hogyan befolyásolják a virtuális és fizikai infrastruktúra különböző rétegei az alkalmazások teljesítményét.
Könnyen telepíthető és kevés interakciót igényel. A telepítést/letöltést követően perceken belül felméri a rendszert, monitorozni kezdi annak összetevőit, felhasználói jelentéseket készít, valamint:


VMware vCenter Chargeback
A virtuális infrastruktúra erőforrás használatához költség mutatókat képes rendelni, ezeket jelentésekbe összesíteni, így téve lehetővé az elszámolást a vállalati szervezeten belül.
Segítségével többféle tényezőt (pl. költségalapú modelleket és fix költségeket) rendelhetünk az adatközpont erőforrásaihoz, majd ezeket a helyes elszámolás érdekében a különböző költséghelyeken érvényesíthetjük.
A következő előnyökkel jár az ügyfelek számára:


A VMware vCenter Lab Manager 4 első verziója 2006-ban jelent meg, és immár ez a negyedik generációja.
A szoftver segítségével az informatikai osztály belső "felhőt" hozhat létre és menedzselhet a fejlesztés és tesztelés számára, így a felhasználók a bonyolult, többrétegű alkalmazások fejlesztéséhez, teszteléséhez, kipróbálásához és bevezetéséhez szükséges erőforrásokhoz magasabb szolgáltatási szinteken, önkiszolgáló módon juthatnak hozzá
A felhasználók igényeik szerint, szerepkörök alapján férhetnek hozzá az előre konfigurált virtuális környezetekhez, ezért nem szükséges újra és újra rendszereket telepíteni és törölni, az informatikai osztály pedig gondoskodhat a biztonságról és a teljes adminisztrációs irányításról.

A VMware vCenter Lab Manager 4 a következő új funkciókat tartalmazza: