A Microsoft bemutatta az új Zune-lejátszókat

Genda Csongor Zoltán, 2007. október 3. 19:04

A Microsoft a tegnapi napon bemutatta az új generációs Zune-okat, melyek között van két flashmemóriás és egy 80 GB-s hagyományos merevlemezzel szerelt készülék is.

Bill Gates tegnap személyesen tárta a közönség elé vállalata legújabb médialejátszóit, a három új Zune modellt. A redmondi vezér elmondása szerint az új eszközök nem helyettesítik a régieket, hanem kiegészítik a meglévő termékpalettát. A most bemutatott eszközök közül kettőben flashmemória kapott helyet, egyik 4, másik 8 GB tárhellyel rendelkezik, a hagyományos merevlemezzel felszerelt modell pedig 80 GB adat befogadására képes. Az átdolgozott, érintésérzékeny navigációs kezelőfelülettel érkező, videókat is kezelő lejátszókat a rövidhullámú rádión kívül természetesen WLAN-nal is ellátta a gyártó, így a majdani tulajdonosok vezeték nélkül is megvalósíthatják a számítógéppel való szinkronizálást.

A Microsoft ezenkívül bejelentette még, hogy a Zune Marketplace nevű online zeneboltot feltöltik hozzávetőlegesen egymillió másolásvédelem nélküli zeneszámmal is.

Az új Zune modellek november közepén kerülnek forgalomba 150 (4 GB), 200 (8 GB), illetve 250 (80 GB) dolláros árakon.