Már Apple gépeken is futtatható a Windows Vista

Kiss Ádám Zoltán, 2007. március 30. 10:09
Az Apple kiadta a több operációs rendszer használatát biztosító Boot Camp új változatát, így mostantól a Microsoft Vista is futtatható a Mac gépeken.
Az előzetes hírek szerint az Apple késében volt az új Mac OS X 10.5 Leopard és az új Boot Camp készítésével. A vállalat azonban váratlanul megjelentette a 32 bites Vista kezelésére képes Boot Camp 1.2-es változatát.

Mint ismeretes, a szoftver képes a Macintosh gépeken az Apple OS X rendszerét és a Microsoft jóval elterjedtebb operációs rendszerét is futtatni. Ennek előnye, hogy a Machez szokott professzionális felhasználók tovább élvezhetik gépük kép- és hangvágó képességeit, míg a Windows alatt új világ nyílik meg számukra, nem csak a fokozott kompatibilitás miatt, de a professzionális alkalmazások terén is, mint például a közkedvelt Photoshop. Az Apple azonban a jelek szerint még mindig küzd a Vista kompatibilitással az iTunes esetében, a Microsoft ezen a héten meg is jelentetett egy frissítést a Vistához, hogy elősegítse az iPod tulajdonosok kompatibilitási gondjainak megoldását.