Kéziszámítógép Windows Vista operációs rendszerrel

Széll Zoltán, 2007. március 28. 12:28
A mobileszközöket gyártó HTC új kéziszámítógépet jelentett be, amely nem a Windows Mobile, hanem a Windows Vista operációs rendszer felügyelete alatt működik. A Shift elnevezésű új mini noteszgép a vezeték nélküli csatlakozási lehetőségek teljes választékát tartalmazza, köztük a 3G HSDPA-t is.
A Shift lényegében egy lépés előre a HTC által februárban bevezetett X7500 Advantage modellhez képest. Az új modell elődjénél kicsit nagyobb – 7 hüvelykes – széles LCD képernyőt és 30 GB-os merevlemezes meghajtót tartalmaz. A Windows Vista Business operációs rendszert használó Shift nagy teljesítményű CPU-t és GPU-t foglal magába, de a HTC még nem hozta nyilvánosságra a masina részletes specifikációját.

A vállalat képviselője elmondta, hogy a Shift magába foglalja a Wi-Fi, a Bluetooth 2.0, a négysávú GSM/GPRS/EDGE  és a háromsávú UMTS HSDPA vezeték nélküli csatlakozófelületeket. A tenyérbe mászó masina videóhívásokhoz frontoldalra szerelt kamerát, valamint ujjlenyomat-olvasót és egy teljes méretű USB kaput is tartalmaz.

A gép mérete összecsukott állapotban 190x135x30 mm, vagyis könnyen zsebre vágható. A HTC a tervek szerint a harmadik negyedévben adja a vásárlók kezébe a Shiftet, amelynek részletes specifikációját és árát ekkor hozza nyilvánosságra.