Upgrade-trükkel akár 50 ezer forinttal olcsóbb a Vista

Genda Csongor Zoltán, 2007. február 19. 20:09
Az egyik MVP-tag (Most Valuable Professional, a Microsoft közösségét építő szakemberek tábora) weboldalán közzétette egy olyan trükknek a leírását, amelynek alkalmazásával legális XP megléte nélkül lehet telepíteni a Windows Vista Upgrade verzióit.
Marc Lion MVP-szakember rájött arra, hogyan lehet az Upgrade változatokat felinstallálni úgy, hogy az ne követeljen meg egy korábbi, eredeti Microsoft operációs rendszert. Az igen csak egyszerű trükk révén akár 50 ezer forinot is megspórolhatnak a vásárlók a Vista Ultimate esetében, ugyanis a frissítés ennyivel kerül kevesebbe, mint a teljes verzió. Lion saját honlapján közzétette ugyan a megoldás részletes leírását, azonban a Microsoft szerint ez az eljárás illegális, és akik ily módon aktiválják operációs rendszerüket, azok bűncselekményt követnek el.

Az aktiváláshoz egyébként nincs szükség semmilyen crackre, csupán egy számítógép és egy Vista Upgrade telepítő lemez kell ahhoz, hogy a felhasználók XP nélkül is installálhassák az új generációs Windowst.