4 processzormagos SGI-Altix a Silihostnál

forrás Prim Online, 2007. január 29. 11:18
A hazai tárhely-szolgáltatási piacon a Silicon Graphics (SGI) szerveket egyedüliként alkalmazó, közel 1500 domén-nevet kiszolgáló Silihost Kft. új háttérszerverrel emelte szolgáltatási színvonalát.
„Az egyre növekvő ügyfél-igényeket tapasztalván egyértelműen bebizonyosodott számunkra, hogy versenyképes, minőségi szolgáltatásokat csak márkás szerverekkel lehet nyújtani. A Silihost Kft. – egyes versenytársai szkeptikus „jóslatai” ellenére – a legdinamikusabban fejlődő informatikai vállalkozások egyikévé nőtte ki magát egy olyan piacon, ahol 200-nál több vállalkozás verseng az ügyfelek kegyeiért és ahol egyre nagyobb az árverseny, sokszor a minőség kárára” – olvasható a cég közleményében.

A Silihost által a napokban üzembe állított SGI-Altix XE szerver jelenlegi konfigurációja 2 db. 2.66 Ghz-es Dual-Core Intel Xeon (Woodcrest) processzort, 4 Gb. fully-buffered DDR2 667 MHz-es RAM-ot és 320 Gb. hasznos kapacitású RAID-5 háttértárolót tartalmaz. A szerver – egyszerű processzor-cserével – 8 utas (CPU-magos) rendszerré bővíthető. A cég tájékoztatása szerint az új szervert kizárólag a processzorigényes adatbázis-alkalmazások kiszolgálására használják, míg az Itanium2 processzoros Altix350-es szerverük feladata nagyrészt a webkiszolgálás maradt.









„A 2005. októberében üzembe állított Altix350-es szerverünk több mint 800 aktív adatbázist szolgált ki, azonban a komolyabb forgalmú, az utóbbi hónapokban szerződött kiemelt ügyfeleink alkalmazásai által generált adatbázis-műveleteket már nem tudta a tőle megszokott gyorsasággal végrehajtani, ezért a tehermentesítése mellett döntöttünk. Két világmárka, az SGI és a Sun ajánlatát megvizsgálva végül a jól bevált SGI mellett döntöttünk” – nyilatkozta a cég képviselője, Antal Béla.

Az internetes üzleti kultúra oktatásában is jelentős szerepet vállaló cég idén le kívánja cserélni SCSI háttértároló rendszerét és az SGI hazai képviseletével, a Silicon Computers Kft-vel kötött megállapodásuk alapján közös együttműködésbe kezdenek az SGI-Altix szervercsalád népszerű modelljeinek nyílt forráskódú, UNIX-alapú operációs rendszerekkel történő ellátása érdekében.