Vista SP1-tesztelőket keres a Microsoft

Milkovits Gábor, 2007. január 23. 19:02
Bár a Windows Vista mezei felhasználók számára kijelölt hivatalos startjáig több mint egy hét hátra van, a Microsoft máris külsős tesztelőket keres az első átfogó Service Pack 1 frissítőcsomaghoz.
A tesztelés az első körben természetesen nem lesz nyilvános, vagyis hivatásos szoftverfejlesztőket várnak, akik a „Technology Adoption Program” (TAP) keretében próbálhatják ki a majd csak módosított formában kiadásra kerülő kódokat. A tesztelőknek meghatározott szerződéses feltételeknek kell eleget tenniük, beleértve a szoftverkódok adott produktív környezetben történő kipróbálását, illetve a kijelölt Microsoft program-menedzserrel való együttműködést. Emellett a jelentkező cégeknek el is kell küldeniük egy vagy két emberüket Redmondba továbbképzésre.

Az XP-hez ez idáig két nagyobb javítócsomag jelent meg, amelyek jelentős mértékben növelték a szoftver biztonságát és stabilitását, és így lesz ez a Vista esetében is. Konkrétan ugyan nem lehet még tudni, hogy pontosan milyen újításokat is fog tartalmazni az SP1, ám gyanítani lehet, hogy az időközben felfedezett hibák javításai és a biztonsági frissítések lesznek a szervízcsomag legfontosabb alkotóelemei.

A megjelenéssel kapcsolatban csupán annyit közöltek a redmondiak, hogy előreláthatólag 2007 második felében (az XP SP3 előtt) teszik elérhetővé a Service Pack 1-et a Vista-felhasználók számára.