Elfogyott a 30 ezer ingyen Vista és Office

Milkovits Gábor, 2006. december 3. 19:48
Napok alatt elfogyott az a 30 ezer Windows Vista szoftver, amelyet a Microsoft szoftverfejlesztőknek és -mérnököknek ajánlott fel, cserébe néhány tájékoztató videó megtekintéséért.
A PowerTogether nevű hivatalos Microsoft oldalon jelenleg a „sold out”, vagyis az „elkelt” felirat szerepel az ingyenes Vista és Office 2007 csomagokat reklámozó sarkokban. A szoftvereket a Microsoft azoknak a fejlesztőknek ajánlotta föl, akik legalább három online oktató videót megnéztek a termékekről, ez azonban nyilván nem vállalhatatlan kötelezettség a két, összesen mintegy 600 dollár értékű alkalmazásért cserébe. Némi üröm az örömben, hogy a forgalmi adót a Microsoft a kedvezményezettekre hárítja, így a második csomag – vagy az Office vagy a Vista – kézhezvétele előtt a felhasználók kénytelenek egy bizonyos összeggel gazdagítani az amerikai adóhatóságot.

A Microsoft november 30-án kezdte meg a következő generációs Windows Vista értékesítését a vállalati ügyfelek részére, míg a magánszemélyeknek jövő januárig kell várniuk az operációs rendszerre.