Pénteken jön az új iPod Shuffle

Milkovits Gábor, 2006. november 1. 14:13
Steve Jobs néhány hetes bizonytalanságot követően most bejelentette, hogy a szeptemberben bemutatott új, kisebb méretű iPod Shuffle lejátszók november 3-én kerülnek forgalomba világszerte.
Az 1 GB-os flashmemóriás, kijelző nélküli, 2 x 4 cm-es, 15 grammos, lapos készülék egy praktikus csíptetővel is rendelkezik, emellett pedig tartós alumínium ház borítja. A szeptember 13-i bemutatón Jobs vezérigazgató az új Shuffle-t egyszerűen csak a világ legkisebb hordozható zenelejátszójának minősítette, és kezdetben októberi forgalmazást ígért. A potenciális vásárlók és iPod-rajongók azonban mindeddig hiába várták az eddigi legkisebb iPod-ot, ráadásul hivatalos közleményt sem adtak ki a késedelem magyarázataként. 

A pénteken érkező új iPod Shuffle a tengerentúlon 79 dollárba kerül majd, így a hagyományoknak megfelelően Európában ugyanerre az összegre számíthatunk, csak éppen euróban. Ez nagyjából 20 ezer forintnak felel meg, amit igazol a hivatalos MacBolt oldalon a megrendelésnél szereplő 20 825 Ft-os nettó összeg. A bruttó ár 24 990 Ft.