A BT megvásárolta a lengyel Telexist

forrás Prim Online, 2006. július 31. 14:42
A BT megvásárolta a Fiat lengyel telekommunikációs üzletágát, a Telexis Polskát. A Telexis nemcsak a Fiat Csoportnak, hanem más ügyfeleknek is nyújt szolgáltatásokat.
A tranzakció a Fiat olasz telekommunikációs leányvállalata, az Atlanet 2006. februárban történt felvásárlása után jött létre. A Fiat részére nyújtott kommunikációs szolgáltatásra létrejött öt évre szóló, 450 millió euró értékű szerződés fontos mérföldkő a BT nemzetközi szerződései terén.

A Fiat csoportnak kiterjedt tevékenységei vannak Lengyelországban, ahol a Fiat Panda és Cinquecento modellek gyártásában 9000 főt foglalkoztatnak. A globális telekommunikációs szerződésnek köszönhetően a Fiat hatékonyabban tud összpontosítani fő tevékenységeire, miközben kamatoztatja a BT hálózati IT szolgáltatások terén szerzett szakértelmét.

A Telexis felvásárlása a Fiattól tovább erősíti a BT pozícióját a közép- és kelet-európai piacokon, megszilárdítva ezzel helyi kapcsolatait a Fiattal.

2005. december 31. végére a Telexis árbevétele elérte a közel 3 millió eurót, az üzletág 27 főt foglalkoztat. A BT körülbelül 1,2 millió eurót fizet készpénzben.