Gépbolt.hu

forrás Prim Online, 2003. november 3. 14:31
Közel egy éves fejlesztési periódus eredményeként elindult hazánk egyik legfejlettebb webes áruháza, a Gépbolt.hu. A komplex B2B e-commerce alkalmazás tervezését és kivitelezését a Juventus Team Kft. megbízásából a Carnation végezte.
Az online áruház több szempontból is különleges a hazai piacon. Különleges az üzleti modell, hiszen a megrendelő már létező országos viszonteladó kiskereskedelmi hálózatára építve célozza meg a vásárlói bizalom maximális elnyerését. A rendeléseket a vásárlóhoz földrajzilag közel elhelyezkedő Gépbolt partner teljesíti, rugalmassá téve az ügyintézést.

A rendszer közvetlen kapcsolatban áll a Juventus Team raktárkészletével, biztosítva a vásárló számára a valós idejű vásárlást, azaz a megrendelt termék raktárról történő azonnali szállítását naprakész áron. A website és a raktárkészlet közötti kommunikáció biztonságos csatoló rendszeren keresztül történik.

Nem csak Magyarországon, de tágabb értelemben is egyedülálló a Gépvarázsló és a Gépösszerakó alkalmazás, amelyek a kezdő, illetve haladó számítógép felhasználókat segítik a teljes konfiguráció testre szabott összeállításában. Az áruház back-end rendszerében alkalmazott matematikai leíró modellnek köszönhetően a végeredmény minden esetben garantáltan működő, a feladatnak leginkább megfelelő komputer.