Megújul a Startlap

forrás Prim Online, 2003. október 15. 13:32

Október 1-jétől új főszerkesztő, a korábban fejlesztési csoportvezetőként dolgozó Vidó Viktor gondoskodik a Startlap további fejlődéséről, megújításáról.
Megújulás előtt áll a Startlap, a változás novemberben lesz tapasztalható. Az új Startlap fejlesztése hónapok óta folyik. A tender eredményeként új arculattal rendelkező oldaltervek, és a Startlap könnyen kezelhetőségének jegyében új típusú áttekintő oldalak is születnek a Carnation közreműködésével. A Startlap új logóját a Kirowski tervezi. A portál fejlesztésére nem történt tenderkiírás, így azt a Startlap korábbi fejlesztésével megbízott partnere, a Webstar Csoport készíti el. A fejlesztési és arculattervezési munkálatok eredményét a Startlap a Bell Research segítségével fókuszcsoportos kutatásokkal vizsgálja a legtökéletesebb eredmény elérése érdekében.

Az új főszerkesztő, Vidó Viktor nagy feladat előtt áll, hiszen egy jól bevált, sikeres portál megújulását kell levezényelnie az elkövetkező hónapokban. A munkát Debre Zoltánnal, a Startlap korábbi főszerkesztőjével közösen végzik. Vidó a Sanoma Budapest internet fejlesztési csoportvezetőként már sokszor bizonyított a Startlap színeiben is. Az ő nevéhez fűződik a Startlap népszerű nyereményjátéka, a Startlap Labirintus, és az ő kezében alakult a Lap.hu család szerkesztői rendszere is.

Debre Zoltán, aki több mint két évig vezette a Startlapot, a Sanoma online berkein belül marad. Új munkakörében egyfelől a Sanoma internetdivíziójának fejlesztési tanácsadójaként dolgozik tovább, másfelől a Sanoma Online Médiacsoport saját erőforrásainak (fejlesztés, webdesign, kampánytámogatás és tanácsadás) külső értékesítéséért felel.